Com puc recuperar els bitllets de transport públic caducats durant el confinament?

A partir de l'1 de juliol es podrà ampliar la data de caducitat dels títols mensuals i trimestrals

Targetes del metro de Barcelona
Targetes del metro de Barcelona | Adrià Costa
NacióDigital
29 de juny del 2020
Durant el confinament, amb la prohibició de desplaçar-se si no era per motius de força major, l'afluència al transport públic va veure's reduïda considerablement. D'aquesta manera, milers d'usuaris veien com els seus títols mensuals o trimestrals, com els de FGC, deixaven de ser vàlids en ple confinament o han deixat de ser-ho a posteriori amb menys ús del que és habitual.

Ara, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat dues vies per a rebre una compensació pels bitllets caducats i ampliar-ne la validesa a partir de l'1 de juliol. D'aquesta manera, els que van ser estrenats abans del 14 de març i no utilitzats durant el confinament, podran ser revalidats a les màquines situades a les estacions de metro, tren i autobusos. Es calcula que hi ha unes 600.000 títols que no han estat esmorteïdes pel confinament.
 

Per compensar els títols personals mensuals (T-Usual, T-Grup i T-Familiar), el requisit perquè es faci l'ampliació automàtica de la data de caducitat és que el títol es validés abans del 14 de març i no es fes servir entre aleshores i l'11 d'abril. En el cas dels bitllets trimestrals com la T-Jove, la T-Trimestre i les T-70 i 90, el requisit per a l'ampliació automàtica de caducitat és que el títol fos comprat abans del 14 de març i no es fes servir entre el 14 de març i el 10 de juny.


Des de l'ATM, s'aconsella validar el títol "quan sigui necessari" per a treure'n el màxim de rendiment, i és que serà possible ampliar-ne la validesa fins el 31 de desembre d'aquest any. Si la màquina no accepta un canvi en la data de caducitat del títol, la pantallà mostrarà el text "Títol caducat", i l'usuari haurà de recórrer al formulari per a executar la petició.

 

 






1⃣
Estrenats abans del 14 de març i no utilitzats durant el confinament
 
➡️
compensació automàtica passant-los per les validadores