VÍDEOS Així ha estat la celebració de Sant Pere a Rubí

Poques activitats, i amb poca participació popular a causa de la Covid-19

Algunes persones es van acostar a l'Escardívol per seguir el piromusical
Algunes persones es van acostar a l'Escardívol per seguir el piromusical | Marta Casas
30 de juny del 2020
Rubí ha celebrat aquest dilluns un Sant Pere d'allò més atípic, amb poques activitats i poca participació popular, ateses les limitacions per l'emergència sanitària de la Covid-19, i que ha patit alguns contratemps.

Així, el diumenge al vespre es va fer la presentació de les pregoneres de la Festa Major 2020, que l'Ajuntament preveu celebrar el mes de setembre, les directores de les residències de gent gran de Rubí, un dels col•lectius més afectats per la Covid-19. A continuació hi havia d'haver una actuació en directe de l'Obrador Coral de Rubí, però a darrera hora l'entitat va decidir suspendre l'actuació i enlloc de la cantada es va reemetre un concert de la Festa Major de l'any 2006.



Dilluns, dia de Sant Pere, els actes van arrencar a les 11h, a la plaça de l'Ajuntament, amb una ballada dels gegants de Rubí. La ballada la van protagonitzar en Galderic i la Laia, ja que la Colla de Geganters no tenia prou efectius per fer ballar i passejar en Roc i la Paula.

"El protocol que tenim ens obliga a fer que només una persona pugui portar un gegant, ja que després s'ha de desinfectar i deixar passar unes hores abans que l'agafi una altra persona", va explicar Francesc Hinojosa, membre de la colla.

Així, en Roc i la Paula van haver de ser transportats pels membres de la Colla fins a la plaça de l'església de Sant Pere, on van assistir a la missa concelebrada, i tampoc no van poder ballar a dins com ja és tradicional.



Simultàniament a la missa, on van assistir una seixantena de persones, es van fer dues visites guiades a les exposicions del Celler i el Castell, i un vermut musical a l'Ateneu.

Ja a la tarda, els canals municipals de Facebook i Youtube van emetre una ballada de gitanes per part de l'Esbart Dansaire de Rubí, i la cloenda de la festa la va posar un piromusical que, a diferència d'altres anys, es va fer des de dos punts de la ciutat amb la intenció que els veïns el poguessin seguir des de les seves terrasses i balcons. Tot i això, un grup de persones el va presenciar des de l'Escardívol, el lloc on és habitual que es congregui la gent cada any per veure el punt i final de la Festa Major de Rubí.