Obertes les inscripcions per a l'Estiu Jove de Rubí

La programació inclou tallers a l'aire lliure, sortides per l'entorn natural i una programació relacionada amb la cultura urbana

La programació de l'Estiu Jove inclou diversos tallers i sortides
La programació de l'Estiu Jove inclou diversos tallers i sortides | Ajuntament de Rubí
Redacció
01 de juliol del 2020
Rubí Jove ha preparat una programació d'activitats d'estiu variada i adaptada a la situació generada per la Covid-19, és a dir, amb totes les mesures de seguretat i higiene, adreçades a joves d'entre 12 i 29 anys. Les inscripcions per totes aquestes activitats de l'Estiu Jove s'han obert avui, 1 de juliol.

L'oferta de tallers a la fresca inclou diversos temes: urban sketching, parkour, calistènia (exercici físic amb el propi pes corporal), skate, guitarra (iniciació) i k-pop. Les diferents sessions es repartiran entre els mesos de juliol i setembre.

També s'han programat diverses sortides per l'entorn natural: el Torrent dels Alous, Penjallops, Can Camps i Ca n'Oriol (10 de juliol), Can Xercavins, Can Ramoneda, Can Pòlit, Can Fonollet, la Torre de les Martines, Can Guilera i el torren de Can Roig (24 de juliol) i dues sortides en bicicleta (20 de juliol i 14 de setembre).

Una part de la programació estarà dedicada a la cultura urbana. Així, el 10 de juliol, l’entitat La SoniK ha programat a l’Ateneu el passi del documental The bass of woman, que retrata en clau feminista l’escena Sound System de Barcelona. El 19 de setembre se celebrarà una nova edició del Rubí Skate Open, en un skatepark recentment remodelat. Els dies 26 i 27 de setembre, se celebrarà l’activitat Fem Graff, en què el Col·lectiu de Grafiteres farà una pintada al mur de l'edifici El Triangle. Aquesta proposta serà el preàmbul del festival Full Colors 2020, que tindrà lloc els dies 3 i 4 d’octubre a la plaça de Josep Tarradellas.

A banda de totes aquestes propostes, Rubí Jove també ha preparat un torneig iSports online que es farà al setembre en una data encara per determinar.

Finalment, l'Estiu Joven també inclourà algunes formacions que ja són habituals dins la programació del Servei de Joventut. Es tracta del curs de monitors/es d’activitats en el temps de lleure infantils i juvenils (100 hores) que es farà durant tot el mes de juliol, el de premonitors/es (20 hores) que tindrà lloc del 6 al 10 de juliol, el de vetlladors/es (20 h) que s’ha programat del 7 al 10 de setembre, i el mòdul A d’iniciació a la llengua de signes catalana que es farà de l’1 al 10 de setembre. En els dos primers casos, les inscripcions ja s’han fet però queda alguna plaça vacant al curs de premonitors/es.