Crida a les empreses de Rubí per afegir-se al grup de compra agregada d'energia

"Com més empreses formin part del grup, milllor preu es podrà aconseguir en licitacions futures", explica Andrés Medrano

Consum elèctric
Consum elèctric | Bernat Cedó
Redacció
01 de juliol del 2020
L'Ajuntament de Rubí fa una crida a les empreses de la ciutat perquè se sumin a la compra agregada d'energia, a través d'un grup que, des de l'any 2018, suma ja 62 empreses. L'objectiu d'aquesta compra conjunta és estalviar costos i millorar, així, la competitivitat.

L’energia és, després dels recursos humans, la segona despesa més important que han d’assumir les empreses. El sector industrial és un dels principals consumidors d’energia elèctrica: a Rubí, la indústria representa el 36% del consum energètic de la ciutat (500.000.000 kWh/any). La reducció del consum energètic és un factor de competitivitat clau per a les empreses i la compra agregada d’energia pot ajudar de manera determinant a reduir costos. 

Després de dues licitacions des de l'any 2018, el grup de compra gestiona més de 20 GWh i 75 punts de subministrament. "Com més empreses formin part del grup, milllor preu es podrà aconseguir en licitacions futures", explica el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano.

Aquest dijous a les 10h, el servei Rubí Brilla ha convocat una sessió informativa telemàtica per informar i assessorar les empreses interessades en formar part del grup de compra agregada. Les inscripcions s'han de fer prèviament a través d'aquest enllaç, i les empreses poden enviar la darrera factura elèctrica a rubi_brilla@ajrubi.cat per tal que els tècnics i tècniques puguin calcular quant poden estalviar i guiar-les en tot el procés.