Es constitueix la nova comissió del nomenclàtor de Rubí

Un dels grups de treball s'encarregarà del canvi de nom de la Plaça Nova de Les Torres pel nom de Neus Català

Es constitueix la nova Comissió del nomenclàtor de Rubí
Es constitueix la nova Comissió del nomenclàtor de Rubí | Ajuntament de Rubí - Localpres
Redacció
02 de juliol del 2020
Aquest dijous s'ha constituït, al Museu Municipal Castell, la nova Comissió del nomenclàtor dels carrers, vies i espais públics de Rubí, presidit per l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i de la qual en formen part el regidor de Planificació Urbana, Rafael Güeto Ortiz, el regidor de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esport, Moisés Rodríguez Cantón, el regidor de Memòria Històrica, Pau Navarro Cano, representants dels diferents grups municipals i personal tècnic dels serveis implicats.

Amb la creació d’aquest òrgan, s’estableix un mecanisme i un reglament per procedir de la millor manera possible a l’hora d’escollir noves denominacions, entre els quals hi haurà el de la plaça Nova de Les Torres pel de Neus Català, en record de la supervivent del camp de concentració de Ravensbrück, que hi va viure diversos anys.

La voluntat de l’Ajuntament, que ha creat un grup de treball específic per aquesta qüestió, és acompanyar en tot moment el veïnat de la plaça perquè el canvi no els produeixi cap inconvenient.

El segon grup de treball s’ocuparà de la feminització del nomenclàtor de la ciutat després de constatar que les dones hi tenen una representació molt baixa. De moment s’ha acordat treballar als barris del 25 de Setembre i El Pinar, i obrir algunes de les fases d’aquest procés a la ciutadania.