Jordi Labòria, nou president del Consorci Sanitari de Terrassa

Substitueix al càrrec a Eusebi Cima, que ha dirigit el Consell de Govern, format per 10 membres, durant gairebé cinc anys

Jordi Labòria serà el nou president del Consell de Govern del CST.
Jordi Labòria serà el nou president del Consell de Govern del CST. | CST
LaTorre
03 de juliol del 2020
La Conselleria de Salut i l'Ajuntament de Terrassa han acordat el nomenament de Jordi Labòria com a nou president del Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). La decisió arriba coincidint amb el final de mandat d'Eusebi Cima, que ha dirigit la institució durant gairebé cinc anys.

Labòria, psicòleg de formació, ha estat més de 30 anys regidor i tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Terrassa pel Partit Socialista de Catalunya (PSC), del que representava el braç més catalanista, i fins i tot va ser portaveu del Pacte de Terrassa pel Dret a Decidir. També ha exercit a la Diputació de Barcelona. Fonts municipals afirmen que sempre ha destacat per "una gran capacitat de diàleg".

A partir d'ara, dirigirà el Consell de Govern, compost de deu membres nomenats i substituïts lliurement per les institucions integrants del Consorci, en proporció de sis representants de la Generalitat de Catalunya i quatre representants de l'Ajuntament de Terrassa.

En representació del Consistori egarenc entren a formar-ne part Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, que en serà vicepresident, Isaac Albert, Monica Polo, regidora de Salut, i Josep Manuel Rodríguez. Els nomenaments ja han estat traslladats als portaveus i representants dels grups municipals presents al ple.

El Consorci Sanitari de Terrassa és una organització sanitària que compta amb 2.000 professionals, dirigida per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Terrassa. Creada l'any 1988, està actualment integrada per set centres d'atenció primària - entre ells, l'Anton Borja i el Sant Genís de Rubí -, l'Hospital de Terrassa i un centre sociosanitari, a més d’un hospital de dia per a pacients d'Alzheimer. També disposa de la unitat assistencial preventiva de l'esport ubicada al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, i de l’única unitat d'hospitalització penitenciària de tot l’Estat espanyol.