El comitè d'empresa i una entitat denuncien impagaments per part de l'Ajuntament

Els impagaments han afectat sis treballadors municipals i la Societat de Blues de Rubí

L'Ajuntament de Rubí
L'Ajuntament de Rubí | RubiTV.cat
Redacció
07 de juliol del 2020
El Comitè d'Empresa i la Junta de Personal de l'Ajuntament de Rubí van comunicar aquest divendres al migdia que abandonarien les reunions de la mesa de negociació que ha convocat l'empresa fins que no se solucionin els deutes amb sis treballadors municipals. Segons expliquen en un comunicat, una treballadora amb contracte temporal no havia cobrat des de feia 3 mesos i mig, i uns altres cinc que, aquest mes de juny, no han cobrat la meitat de la nòmina.

La primera reclamació que es va fer a l'Ajuntament va ser el passat 18 de juny, quan es van assabentar de la situació de la treballadora amb contracte temporal, que continua treballant a l'Ajuntament. El Consistori, tot i respondre que s'estaven efectuant les passes per fer efectiu aquest abonament, però a dia d'avui "encara no s'ha satisfet aquest deute". El Comitè d'Empresa i la Junta de Portaveus expliquen que van proposar al Consistori que fes un avançament mitjançant una bestreta, que podria estar concedida en una setmana.

Pel que fa als altres cinc treballadors, es troben esperant l'acompliment d'una sentència favorable a l'abonament d'un complement en la seva nòmina des de fa més de tres anys. A tot plegat s'hi suma que hi ha alguns altres treballadors que encara no han rebut la part complementària a la paga extra de 2012 que l'administració va tornar a la resta dels treballadors públics.

Aquests fets, diuen els representants de la plantilla municipal en un comunicat, "evidencien la manca d'efectivitat de l'Ajuntament a l'hora de prioritzar i resoldre els temes laborals que ens afecten, una situació que s'ha anat agreujant en els darrers temps".

L'Ajuntament de Rubí, per la seva banda, ha informat que aquestes incidències, atribuïdes a errors en els tràmits administratius, estan a punt de resoldre's; de fet, el cas de la treballadora dels plans d'ocupació Enfeina't es va resoldre el mateix divendres. Amb relació als altres cinc treballadors, que són cinc agents de la policia local, i que van deixar de percebre les retribucions corresponents un cop van finalitzar el seu període de pràctiques de 12 mesos, i que tan bon punt prenguin posessió de la seva plaça de funcionaris de carrera podran tornar a percebre les retribucions que els hi corresponen.

La Societat de Blues de Rubí no ha cobrat la subvenció del 2019

Aquest matí, la Societat de Blues de Rubí ha fet públic que no ha cobrat, a dia d'avui, la subvenció corresponent a l'any 2019, per les activitats de concerts en els cicles musicals, un Festival Internacional i una vintena de Jam Sessions. L'entitat explica que a principis del 2020, en una reunió amb l'Ajuntament se'ls va dir que s'estava buscant la dórmula per tal de poder atorgar les subvencions del 2019 i que, tot i que no van posar dates, procurarien que fos abans del VII Festival de Blues.

Amb la situació de la pandèmia, el Festival de Blues s'ha hagut de suspendre - a més d'altres propostes - però l'entitat necessita la subvenció per poder retornar als seus socis els diners que van fer possible el Festival i altres activitats l'any 2019. "Estem cansats de no ser escoltats i també volem recuperar els nostres diners", lamenten des de la Societat.

"La programació que oferim al ciutadà queda pressupostada cada any, i totes les activitats que fem estan explicitades en el document del projecte d'activitats". De fet, l'Ajuntament de Rubí és col·laborador de totes aquestes activitats, ja que a canvi de l'ajut econòmic s'inclou el seu logotip en tots els cartells i la difusió. L'entitat també afegeix que "procurem mantenir una comunicació regular amb el departament de cultura, presentem tota la documentació en els terminis requerits", i per això no entenen per què encara no saben res de la subvenció del 2019. De fet, també asseguren que l'any anterior va baixar l'import atorgat "de manera important".

La SBR va contactar amb l'Ajuntament per correu electrònic el passat 18 de juny, i encara no ha tingut resposta. "Després de 7 anys de feina, veiem que per la vostre part no existeix la idea d'una col·laboració més estreta que hagués fet créixer el Festival de Blues de manera important, amb les repercussions econòmiques, projecció i sentiment d'orgull del ciutadà. L'Ajuntament té altres prioritats culturals", diuen en aquest correu electrònic.