L'InFest incorpora un sistema de reserva d'entrades i de votació electrònica

El Festival s'ha traslladat al Castell i complirà amb totes les mesures de seguretat per evitar contagis de coronavirus

L'InFest se celebrarà el 16, 17 i 18 de juliol al Castell
L'InFest se celebrarà el 16, 17 i 18 de juliol al Castell | InFest
07 de juliol del 2020
Actualitzat el 20 de juliol a les 18:07h
El Festival InFest, que se celebrarà enguany al Castell i no al Celler, s'ha adaptat a la situació sanitària i per això ha incorporat un sistema de reserva d'entrades per als dies del festival, a més d'un apartat a la web per votar els curts que s'enduran el premi del públic.

En circumstàncies normals, les votacions es fan amb paper, però enguany es faran per la via electrònica: "La Covid-19 ens ha portat una cosa bona i és que no haurem de passar-nos hores recomptant vots".

Així ho han explicat els mestres de cerimònies, les cuques - Imanol Fernández i Ignasi Muñoz -, que també han aconsellat que les persones que vulguin assistir al Festival vagin fent les reserves, ja que des de dissabte ja s'han reservat unes 250 entrades per cadascun dels dies.

Amb l'entrada, se signa un document d'autorresponsabilitat que garanteix que la persona no presenta simptomatologia compatible amb la malaltia, ni ha sigut positiu en els darrers 14 dies ni ha estat en contacte amb cap positiu. La persona que signa aquesta declaració també es compromet a informar l'organització de l'aparició de qualsevol dels símptomes o contacte amb un positiu, i respectar en tot moment les mesures de seguretat del Festival.

El dia del Festival, les portes s'obriran a les 20.30h per evitar que es produeixin aglomeracions, i el passi dels curts seleccionats començarà a les 22h. El programa complet dels Premis Arkam i de l'Infest es pot consultar a la web del Festival.

Finalment, les cuques han recordat que caldrà mantenir la distància entre persones sempre que no es tracti d'un grup de gent que vinguin juntes, i que per entrar es requerirà portar mascareta. També han explicat que enguany no es podrà comptar amb un servei de bar, amb la qual cosa qui vulgui beure o menjar alguna cosa durant el Festival ho haurà de portar de casa.


Gairebé 350 curts en una selecció "molt internacional"

Imanol Fernández ha explicat que enguany han rebut més de 300 curts de països d'arreu del món - un d'ells, des de Corea del Sud -, i que si bé altres anys el gènere que dominava era el de terror, enguany hi ha molta animació. "No sabem si és perquè la gent no ha pogut gravar persones reals i ho han fet des de l'ordinador", explica Fernández.

El jurat que donarà els premis de l'Infest, valorats el 1.000 i 250 euros, seran Dani Viqueira, Alberto Corredor (guanyador del Premi del Públic de l'Infest 2019), Mar Morey (muntadora de vídeo i productora audiovisual) i Olga Navarro (directora d'una agència d'actors i de càsting, i impulsora de l'Infest en els seus origens).

Els premis del jurat es donaran a conèixer dissabte, 18 de juliol; i el premi del públic, el dilluns, 20 de juliol.