Tota la programació cultural d'aquest estiu a Rubí

Els equipaments culturals tornen a omplir-se d'activitats, sempre complint les mesures de seguretat per la Covid-19

L'Ajuntament ofereix un ampli ventall d'actes culturals aquest estiu
L'Ajuntament ofereix un ampli ventall d'actes culturals aquest estiu | Localpres
Redacció
08 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:58h
Rubí comptarà amb una àmplia programació cultural durant aquest estiu, que suposarà el retorn de les activitats amb públic després d'un primer contacte en el marc de la celebració de Sant Pere. Totes les activitats, això sí, requeriran de reserva d'entrada o inscripció prèvia, s'haurà de presentar una declaració responsable conforme no presenten símptomes de Covid-19 ni han tingut contacte amb positius en els últims dies, i serà obligatori l'ús de la mascareta i mantenir una distància interpersonal d'1,5 metres.

16 espectacles del cicle envelaRts

La proposta musical de l'envelaRts, que va arrencar el passat 11 de juny amb un concert de Carolina Alabau, comptarà amb 16 espectacles, entre concerts i arts escèniques, a partir d'aquest mateix dissabte. La proposta es reprendrà amb una actuació a càrrec de Roger Margarit encara sense públic però que es podrà seguir en streaming (10 de juliol), i continuarà amb els concerts ja amb públic presencial de Cosmic Lala i Laia Alsina (24 de juliol, plaça del Celler), Javier Gil i Pemi Rovirosa (31 de juliol, parc de La Serreta), Made in Black (7 d’agost, Centre Cívic de Can Fatjó), Veil (14 d’agost, amfiteatre del parc del Castell), Pep’s Show Boys (21 d’agost, parc de La Serreta) i Quantum Blues (28 d’agost, parc de la Pau i la Natura). Totes aquestes actuacions musicals també es podran seguir en directe per la pàgina de Facebook de l’Ajuntament.

A més, tindran lloc les següents propostes escèniques inicialment previstes dins la programació del festival Teatre sense Teatre: Somnis de sorra (11 de juliol, plaça de Ca n’Oriol), Be god is (18 de juliol, pati de l’Escola Pau Casals), La gallina dels ous d’or (25 de juliol, plaça del Celler), Babo Royal (1 d’agost, parc de La Serreta), Set up (8 d’agost, Centre Cívic de Can Fatjó), Quan no tocàvem de peus a terra (15 d’agost, amfiteatre del parc del Castell), Antipasti (22 d’agost, parc de La Serreta), The incredible box (29 de juliol, parc de la Pau i la Natura) i l’espectacle itinerant Les pompiers de la Cia. La Tal, que es podrà veure tots els divendres i dissabtes entre el 3 de juliol i el 29 d’agost pels carrers dels barris on es desenvolupin les activitats.

Tots els espectacles del cicle envelaRts són gratuïts, aptes per a tots els públics i amb aforament limitat. Les entrades es podran reservar a la web del teatre La Sala o bé a la taquilla ubicada a cada espai, el mateix dia de l’actuació.

Cinema a la fresca

Aquest estiu tornarà el cinema a la fresca, que es farà principalment a l'amfiteatre del Castell però també es descentralitzarà, i es projectaran pel·lícules a diversos espais als barris de Rubí.

Així, durant els mesos de juliol i agost es podran veure les següents pel·lícules: Malèfica: mestra del mal (12 de juliol, plaça de Ca n’Oriol), Abominable (19 de juliol, Escola Pau Casals), Dolor y gloria (26 de juliol, amfiteatre del parc del Castell), Érase una vez en... Hollywood (2 d’agost, amfiteatre del parc del Castell), Dirty Dancing (2 d’agost, parc de La Serreta), Adú (9 d’agost, amfiteatre del parc del Castell) amb la col·laboració de Rubí Acull, Mientras dure la guerra (16 d’agost, amfiteatre del parc del Castell), Vacaciones en Roma (23 d’agost, amfiteatre del parc del Castell), Tiburón (23 d’agost, amfiteatre del parc del Castell) i Joker (30 d'agost, parc de la Pau i la Natura).

El Festival Infest, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juliol, també serà enguany a l’amfiteatre del Castell. Les entrades per al festival ja estan disponibles a la seva pàgina web, i les del cicle de cinema a la fresca es podran reservar a través de la web de La Sala o bé a la taquilla de cada espai el mateix dia de l'actuació.

Es reprèn la vida cultural a diversos equipaments

La programació cultural també contempla propostes a diferents equipaments municipals: l’Ateneu oferirà el Cicle de Teatre, que inclourà els espectacles de 8 Temps Gesta (17 de juliol) i Dia 016 (24 de juliol) i el Cicle Dones Artistes, que proposa l’activitat Fem un diari il·lustrat. L’autorretrat i la Frida Kahlo (9 de juliol) i Jocs de línia i color. Els caleidoscopis de la Fahrelnissa Zeid (16 de juliol).

Com ja s'havia anunciat, es faran les sessions del Teatre per a la petita infància, amb El viatge de James (7 de juliol), Somriu (14 de juliol), Conte amb kamishibai i el taller de dibuix chibi (20 de juliol) i Xup-xup (21 de juliol); i el cicle Música per a la petita infància, inclou les propostes Sons de la terra (6 de juliol) i Son del mar (13 de juliol).

A més, l’equipament també serà la seu d’un concert de sardanes del Foment de la Sardana el proper 26 de juliol.

Les entrades per les activitats de l'Ateneu, que són gratuïtes, s'hauran de reservar a través del portal web de l'equipament.

Pel que fa a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, durant el mes de juliol acollirà dues sessions de l’Hora del conte: El secret del pelegrí (9 de juliol) i La iaia embolica la troca (16 de juliol). També hi haurà espectacles dins l’equipament cultural: García com a cloenda del Club de Lectura Veus de Dona (15 de juliol) i el concert del grup local Flor de Bach (23 de juliol). Les inscripcions per a totes les activitats, que són gratuïtes, es poden fer al correu b.rubi.mmt@diba.cat.

A més, cal recordar que fins a finals de juliol es podran veure les exposicionsDaniel Bas, figurinista i il·lustrador al Museu Municipal Castell (MMUC), Fons artístic del Museu Municipal Castell (MMUC) a l’Espai Expositiu Aula Cultural, i Cent anys d’història del Celler Cooperatiu 1920-2020 a El Celler.

El 19 de juliol, a més, es podrà participar d’una visita guiada a aquest darrer equipament prèvia inscripció a museu@ajrubi.cat.

Activitats organitzades per les entitats de Rubí

A tota la programació cultural dissenyada per l'Ajuntament s'hi sumaran les diverses propostes de les entitats de Rubí, entre les quals hi ha l'Estiu al natural, de Rubí d'Arrel i el CRAC, que comença aquest mateix cap de setmana i s'allargarà fins a finals de setembre.