CCOO, «decebuts» amb la decisió de Continental de no reindustrialitzar la planta de Rubí

El secretari d'Indústria del Vallès Occidental, Josep Rueda, assegura que continuaran exigint a l'empresa que busqui un comprador

Una manifestació dels treballadors de Continental
Una manifestació dels treballadors de Continental | Marta Casas
Redacció
15 de juliol del 2020
Després de l'anunci de Continental de tancar definitivament la seva planta a Rubí, i l'acord per al pla social per a la sortida dels treballadors, CCOO ha admès la seva "decepció" per la notícia, que a més van conèixer a través dels mitjans, i no a la taula de negociació amb la direcció.

Les condicions de les prejubilacions i els acomiadaments dels 740 treballadors de la planta de Rubí, segons el preacord, han quedat fixades en una indemnització de 62 dies per any treballat, amb un màxim de 44 mensualitats, i 500 euros per any treballat més un lineal de 1.000 euros per a tota la plantilla. Els treballadors més grans de 55 anys s'acolliran a un pla de prejubilació i un conveni amb la Seguretat Social per tal que se'ls complementi la prestació fins a cobrir entre el 80 i el 100% del sou.

Amb aquest preacord sobre la taula, CCOO demanava a Continental que es bolqués en la reindustrialització de la planta, però l'empresa ha desistit en no trobar compradors. Segons el sindicat, amb l'arribada d'un inversor per a la fàbrica, s'hauria pogut contractar de nou prop del 70% dels treballadors que ara seran acomiadats.

El secretari de CCOO Indústria del Vallès Occidental afirma que "aquesta decisió deixarà molt tocada la ciutat de Rubí i la comarca", i ha assegurat que des dels sindicats continuaran mobilitzant-se i pressionant, també demanant l'ajuda de l'administració, perquè l'empresa faci un esforç per trobar un comprador o un grup inversor que pugui "garantir els llocs de feina al màxim de gent possible".