Rubí Sanitat i el Moviment per unes Pensions Dignes inicien un treball conjunt

Les plataformes també participen del grup de treball del Pla de Xoc Social

La concentració de la plataforma per una sanitat pública a Rubí
La concentració de la plataforma per una sanitat pública a Rubí | Marta Casas
16 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:02h
Aquest dijous al matí hi ha hagut una nova concentració de suport al personal sanitari davant dels CAP Anton de Borja i Sant Genís, promoguda per la plataforma Rubí Sanitat, que tot just en primera reunió del Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí després del confinament va acordar adherir-se al grup del Pla de Xoc Social que s'està impulsant des de diverses entitats i s'estan reunint els dilluns al CRAC, i també convocar aquestes concentracions cada dijous a les 12h.

La concentració ha començat amb la penjada de dos cartells on es podia llegir, en català i en castellà, "La dignitat dels sanitaris és la base de tota la sanitat", i un aplaudiment col·lectiu - acompanyat de tocs de botzina dels cotxes que passaven - del personal sanitari i la vintena de persones concentrades, a les quals s'han sumat també les persones que feien cua per entrar al CAP.

Un membre de la Plataforma ha llegit un manifest de suport al personal sanitari que ha estat a la primera línia durant tots els dies de la pandèmia - i hi continua estant - i ha reclamat que no es desviï ni un sol euro de la sanitat pública a l'atenció privada, posant d'exemple el contracte amb Ferrovial o la compensació de la Generalitat a la sanitat privada per cada persona atesa ingressada a l'UCI.

Rubí Sanitat i el Moviment per unes Pensions Dignes, per la seva banda, iniciaran un cicle de treball conjunt que es ratificarà en una assemblea conjunta entre ambdues entitats el 15 de setembre. Fins aleshores, les dues entitats contactaran amb les persones interessades i els professionals de la sanitat de la ciutat per establir un pla de treball.

La setmana que ve hi tornarà a haver concentració, i es decidirà si es mantenen durant el mes d'agost o es reprenen al setembre.
 

Dos cartells llueixen a la porta del CAP Anton de Borja i a l'interior de les instal·lacions Foto: Marta Casas