L'InFest ja és tradició: nou èxit del festival internacional de curts, enguany al Castell de Rubí

"Rebooted", de Michael Shanks, i "A little taste", de Víctor Català, han estat els curts premiats pel jurat; i "El tratamiento" d'Álvaro Carmona, s'ha endut el premi del públic

L'InFest ja és tradició: nou èxit del festival internacional de curts de Rubí
L'InFest ja és tradició: nou èxit del festival internacional de curts de Rubí | Marta Casas
20 de juliol del 2020
Rebooted, de Michael Shanks, i A little taste, de Víctor Català, han estat els curts guanyadors de la cinquena edició del Festival de Cutrmetratges de terror, fantàstics i freaks de Rubí, l'InFest, que ja s'ha convertit en tradició a Rubí i que enguany, per les mesures de la Covid-19, s'ha hagut de celebrar al Castell i sense altres activitats associades, com ara els concerts o les parades de maquillatge o merxandatge de terror.

Tot i això, el Festival ha tornat a ser tot un èxit, ja que pel Castell hi ha passat prop d'un miler de persones - amb moltes baixes d'última hora, arrel de les informacions sobre brots que anaven sortint, com explica l'organització - al llarg dels tres dies que ha durat el Festival. El primer dia, dijous, es va celebrar la gala dels Premis Arkam, que van proclamar el curt Impacto, del sabadellenc Héctor Romance, el millor curt del Vallès Occidental i l'Oriental.

Com cada any, no hi ha faltat l'humor de les cuques, que han estat les encarregades de presentar el Festival i, a més, anar recordant als assistents les mesures de seguretat que s'havien de seguir: mascareta, distància de seguretat entre assistents i desinfectar-se les mans. Una vintena de voluntaris, a més, han estat controlant l'entrada i sortida de la gent, i acomodant-los als llocs assignats, que s'havien marcat amb punts vermells a tot l'amfiteatre del Castell.

I el que tampoc ha faltat enguany han estat les múltiples reivindicacions perquè la Covid-19 no afecti el món de la cultura com ho està fent, i que les administracions donin una resposta a les dificultats que està passant el sector per les restriccions imposades per la pandèmia, i que no s'apliquen de la mateixa manera a d'altres sectors.

Aquest dilluns, l'organització del festival ha anunciat el guanyador del premi del públic, que s'ha escollit mitjançant una votació a la web de l'InFest:El tratamiento, d'Álvaro Carmona.