Rubí Acull convida a comprar obres d'art amb fins solidaris, tot i que no podrà fer l'exposició presencial

L'Ajuntament ha denegat el permís a l'entitat, que allargarà el període de venda d'obres fins a finals de setembre

Itziar Andújar i Núria Ribera, de Rubí Acull
Itziar Andújar i Núria Ribera, de Rubí Acull | Marta Casas
22 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:46h
La Fira d'Art Solidari impulsada per Rubí Acull, que ha rebut una seixantena d'obres d'artistes i entitats locals, no es podrà celebrar presencialment, com tenia previst l'entitat, per les mesures de seguretat de la Covid-19. A través de l'Instagram de Rubí Acull, i fins a finals de setembre, es podran seguir comprant les pintures, peces de patchwork, fotografies, escultures, joies d'artesania... que han elaborat els artistes per a l'ocasió, i les persones que les comprin les podran recollir al CRAC el diumenge, 26, de 10h a 12h.

Per comprar una de les peces, a les quals cada artista ha posat un preu solidari, a més d'indicar-ne el preu real, cal enviar un missatge de correu electrònic a coordinaciorubiacull@gmail.com indicant l'obra que es vol comprar, el nom i un telèfon de contacte. Rubí Acull indicarà a la primera persona interessada un número de compte per fer l'ingrés.

Els diners que es recaptin de la venda solidària d’obres aniran destinats íntegrament a cobrir necessitats bàsiques de persones refugiades, migrades o en demanda d’asil que viuen a la nostra ciutat. Les obres no venudes es retornaran als seus autors.

Rubí Acull fa xarxa amb altres entitats durant la Covid-19

La pandèmia ha posat al descobert que "totes les necessitats que hi havia abans del confinament s'han agreujat", reconeix Itziar Andújar.

"Molta gent que tenia treballs molt precaris i podia anar subsistint ara els ha perdut, i algunes persones que han anat 'trampejant' sense papers o sense empadronar-se, ara s'han adonat que ho havien de fer", afegeix Núria Ribera. Com a associació han pogut ajudar aquestes persones, també gràcies a l'Ajuntament que ha agilitzat alguns dels tràmits, per exemple el padró.

Les portaveus de l'entitat, però, destaquen que durant l'emergència sanitària han pogut fer xarxa amb altres entitats que ja treballaven amb les mateixes persones, com ara Rubí Solidari, La Hidra, el CRAC, Caritas o l'ASAV. "Espero que això és mantingui, perquè és molt necessari", diu Andújar.

Per altra banda, Rubí Acull es va constituir el mes de maig com a entitat, i ja és possible associar-s'hi. Itziar Andújar, una de les portaveus, explica que un cop una persona es fa sòcia (es pot fer a través d'aquest formulari) rebrà tota la informació sobre on van a parar els seus diners, i que se centren sobretot en persones que ja són aquí, a Rubí, tot i que al principi havien col·laborat amb camps de refugiats, per exemple a Grècia.