L'Olimpic Can Fatjó acollirà la Barça Academy

El club està molt satisfet per afegir un element més al seu nou projecte esportiu

Integrants de l'Olimpic i el Barça presenten l'Academy
Integrants de l'Olimpic i el Barça presenten l'Academy | Marta Casas
24 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:38h
Les instal·lacions de l'Olimpic Can Fatjó acollirà, a partir del curs que ve, la Barça Academy Perfeccionament, una escola de futbol que ja té seus a les quatre províncies catalanes i que en sumarà una de nova a Rubí. Aquest matí ho han fet oficial Xavier Miquel Pozo, responsable de Barça Academy de perfeccionament de Catalunya i Tenerife, i Gregorio de la Uz, director esportiu del CE Olimpic Can Fatjó.

S’ha arribat a un acord amb el club de Rubí perquè les seves instal·lacions acullin tots els dilluns a la tarda, i s'hi podran inscriure tots els jugadors i jugadores interessats, d'entre 5 i 14 anys.

"La Barça Academy neix de la Barça Escola, que forma jugadors i jugadores en la metodologia FC Barcelona", ha explicat Xavi Miquel. Els nois i noies poden continuar jugant als seus clubs amb normalitat, perquè a la Barça Academy no competim el cap de setmana: aquí el que fem és entrenar, practicar, millorar i divertir-nos... amb metodologia Barça", ha detallat.

El concepte és de perfeccionament del futbol, les capacitats coordinatives i de joc i els seus valors principals són la Humilitat, l’Esforç, l’Ambició, el Respecte i el Treball en equip: l'educació en valors, i "el que volem és que el jugador/a sigui creatiu, que sigui lliure, que s'expressi... no busquem una millora tècnica concreta sinó la millora global a partir de les vivències en els contextos que van apareixent el el joc del futbol.

La matrícula és completament oberta, per jugadors i jugadores d'entre 5 i 14 anys que juguin a qualsevol club o fins i tot que no juguin a cap. La Barça Academy durarà d’octubre a juny, per tant seran unes trenta sessions d'entrenament, i la jornada de portes obertes serà el 28 de setembre.

Gregorio de la Uz, director esportiu del CE Olimpic Can Fatjó, s'ha mostrat molt satisfet per haver aconseguit que la Barça Academy esculli les seves instal·lacions. "És la cirereta del pastís", ha declarat, i és que aquest és un dels molts elements que sumen qualitat al nou projecte esportiu del club.

De fet, aquest projecte tan atractiu ha ajudat molt a l'hora que les instal·lacions de l'Olimpic hagin estat les escollides per portar aquesta iniciativa, i és que Rubí és "una ubicació estratègica" per totes aquelles persones que no es poden desplaçar a Barcelona, on les places de la Barça Academy són limitades. Amb la de Rubí, seran cinc les seus de l'acadèmia de perfeccionament del FC Barcelona: una a Tarragona, una a les Terres de l'Ebre, una a Girona i una a Lleida.

Per a més informació, es poden posar en contacte amb l’administració a: administracio@fcbtecnificacio.cat o al 605 99 51 66.