L'Skatepark de Can Sant Joan estarà tancat durant les obres d'arranjament

Els treballs van quedar aturats per l'estat d'alarma i es van reprendre el 18 de maig

L'Skatepark Can Sant Joan reuneix a molts joves de la ciutat
L'Skatepark Can Sant Joan reuneix a molts joves de la ciutat | Localpres
Redacció
31 de juliol del 2020
Actualment, Rubí compta amb un skatepark que dona servei de manera correcta a la comunitat d’skaters de la ciutat, però que ha quedat petit a causa de la creixent demanda per part dels patinadors i patinadores locals.

Per aquest motiu, i com a resposta a la demanda de La Skatebording Rubí, el mes de novembre van començar les obres de creació d'un nou circuit just al costat de la pista de l'skatepark de Can Sant Joan. Les obres van quedar aturades durant l'estat d'alarma, i es van reprendre el passat 18 de maig.

Des de dilluns i fins que finalitzin aquestes tasques, que es poden allargar un màxim de dues setmanes, no es podrà utilitzar l'equipament.

El projecte que s'està duent a terme inclou l’skatepark existent, fent-hi alguna actuació de manteniment; dissenyar un nou circuit en el qual sigui possible la pràctica d’aquesta modalitat esportiva per a diferents nivells i apte també per a celebrar-hi tornejos o altres esdeveniments similars; i projectar aquesta instal·lació com un espai públic de la ciutat, en la qual s'estan creant espais d’estada inclusius perquè persones alienes a la pràctica de l’skate puguin gaudir d’aquest equipament.

Com està previst que sigui el nou circuit? 

Amb el nou circuit, es busca defugir la idea d’skatepark com a instal·lació de formigó aliena al seu entorn. Per això s’habilitaran recorreguts per patinar en convivència amb els espais verds i les zones d’estada pensada pel públic.

El nou skatepark tindrà dos accessos des de la vorera, que es caracteritzaran pel canvi de material del paviment. El nou skatepark aprofita la suau pendent del terreny en el qual s’instal·la i, mitjançant un recorregut en ziga-zaga, es permetrà generar impulsos als patinadors en punts estratègics. El circuit es compondrà de quatre línies diferenciades, amb diferents nivells d’exigència en la pràctica de l’skate.