Aquest dijous comencen les sortides setmanals de l'«Estiu al natural»

La programació d'activitats dissenyada per Rubí d'Arrel i el CRAC estan tenint bona acollida

03 d'agost del 2020
Primera sortida de l'Estiu al natural de Rubí d'Arrel
Primera sortida de l'Estiu al natural de Rubí d'Arrel | Cedida
En el marc de la programació de l'Estiu al natural, del CRAC i Rubí d'Arrel, aquest dijous comencen les sortides setmanals del mes d'agost, que recorreran quatre espais per descobrir-ne l'entorn natural: la primera passejada serà per Ca n'Oriol, Can Tiraïres i el camp de golf.

La sortida serà a les 19h des del CRAC, i la caminada tindrà una durada màxima de 3 hores. L'organització recorda que, per a les sortides de tarda, caldrà portar lot i frontal, a més de roba còmoda, aigua i alguna cosa per picar; i com sempre, la mascareta.

Rubí d'Arrel ja ha organitzat dues activitats de l'Estiu al natural: una sortida de descoberta de l'Esclat de primavera, el joc que ha entretingut els amants de la natura durant el confinament - i una mica més enllà - i una trastejada en col·laboració amb el Caçador de Trastets, el passat diumenge. Ara, a més de les sortides dels dijous, les entitats preveuen recuperar, pel dia 15 d'agost, l'Arran de Font.

Per tal de garantir les mesures de seguretat, Rubí d'Arrel i el CRAC han limitat l'aforament de les activitats a 40 persones, i serà necessari inscriure-s'hi prèviament a través de la web del CRAC.

Més de 10 bosses grans de residus: el resultat de la trastejada a la font de Sant Muç

La trastejada a la font de Sant Muç, que es va fer amb l'objectiu d'acondicionar tant l'espai com el camí de cara a la celebració de l'Arran de Font, va acabar recollint més de 10 bosses grans de residus que es van recollir al llarg del camí entre Can Xercavins, Can Ramoneda i la mateixa Font.

Aquesta trastejada, i després d'un temps d'inactivitat per problemes de salut, ha estat la 25a del Caçador de Trastets.
 

Els caçadors de trastets recullen més de 10 bosses grans de residus Foto: Cedida



El grup encarregat de l'acondicionament de l'espai, per la seva banda, va retirar la mala herba, va netejar la font, netejar els escocells i podar els arbres - àlbers, alzines, roures i freixes - i va retirar més de 20 exemplars d'acàcia, una espècie vegetal invasora. També es va netejar la bassa que hi ha al costat de la font, i que les entitats esperen recuperar en un futur.