L'atur baixa al Vallès Occidental per primera vegada des de l'inici de la pandèmia

El mes de juliol porta les primeres dades positives des del mes de febrer

Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu
Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu | ACN
Sergi Baixas
05 d'agost del 2020
Cinc mesos després de l'inici de la pandèmia i els estralls socioeconòmics que el coronavirus ha provocat al conjunt del país, el Vallès Occidental comença a remuntar. El mes de juliol porta les primeres dades positives des del mes de febrer que podrien indicar que a poc a poc l'economia es va recuperant, malgrat que cal tenir en compte que són dades d'un mes d'estiu i l'atur acostuma sempre a baixar.

Al conjunt del Vallès Occidental l'atur ha caigut un 3,1% (1.945 persones menys que al juny, amb un total net de 60.042 aturats), i ho fa en vint dels vint-i-tres municipis. I allà on puja, ho fa molt lleugerament. Tot i això, la taxa d'atur registral es manté força elevada al conjunt de la comarca respecte a inici d'any com per exemple a Badia del Vallès (21,4%), Rellinars (20,1%), Rubí (15,1%), Terrassa (14,8%), Sabadell (14,6%) o Sant Cugat (8,4%).
 

Taula de les dades d'atur del juliol 2020 registrades als municipis del Vallès Occidental Foto: Observatori de Treball i Model Productiu del Consell Comarcal


Malgrat tot, la tendència comença anar a la baixa i la gran majoria de les grans ciutats del Vallès Occidental han reduït el nombre de persones desocupades durant el mes de juliol. Terrassa resta 611 (-3,5%) persones aturades; Sabadell, 444 (-2,9%); i Rubí, 269 (-4,6%). Per altra banda, a Sant Cugat la xifra de persones aturades creix lleugerament amb 12 desocupats més (+0,3%). Aquestes dades no inclouen aquelles persones afectades per Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO).

Pel que fa a Catalunya, l'atur es redueix en 15.670 persones, un -3,2% respecte al mes de juny, situant-se en 461.349 desocupats. Interanualment però, el creixement continua sent d'un 31,4% a Catalunya i un 25,1% al Vallès Occidental.