El servei d'acompanyament per a persones amb diversitat funcional ha fet 333 sortides

S'han atès 17 persones, la majoria de les quals adults i que han estat derivades de diverses entitats o serveis de l'àmbit

Una de les sortides de persones amb diversitat funcional i el seu acompanyant
Una de les sortides de persones amb diversitat funcional i el seu acompanyant | Localpres
Redacció
07 d'agost del 2020
Des que l'Ajuntament de Rubí va impulsar el servei gratuït d'acompanyament per a persones amb diversitat que presentessin trastorns de conducta vinculats a la situació de confinament, l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional ha fet un total de 333 sortides.

La iniciativa s'adreçava a infants i joves menors de 21 anys i a persones adultes amb poc suport familiar que poguessin acreditar la necessitat de sortir al carrer per raons terapèutiques.

Les sortides eren d’una hora de durada, i pròximes al domicili de la persona usuària. Durant aquestes passejades, un treballador de l'empresa Suara ha acompanyat la persona amb diversitat funcional i s’ha encarregat de garantir en tot moment les mesures de prevenció de contagi de la Covid-19.

En total, el servei ha rebut 339 demandes, de les quals se n’han atès 333, ja que les sis restants o bé no disposaven del certificat de discapacitat o bé tenien més de 60 anys, amb la qual cosa eren col·lectiu de risc.

En total s'han atès 17 persones, la majoria de les quals eren adults amb poc suport familiar, i en un 80% dels casos han estat derivades des de diverses entitats i serveis de l'àmbit de la diversitat funcional.

Aquest nou servei tenia com a objectiu acompanyar fora del domicili de forma professionalitzada les persones amb diversitat funcional que, com a conseqüència de la situació excepcional de confinament, poguessin presentar alteracions de conducta. Alhora, però, també volia oferir una estona de respir a les seves famílies i facilitar-los la realització de tasques que són difícils de compaginar amb l'atenció a la persona amb diversitat funcional: anar a comprar, fer gestions, mantenir reunions telemàtiques o atendre altres persones del domicili.