Salut i l'Ajuntament es coordinen per controlar el coronavirus a Rubí

El conveni signat entre les administracions serà vigent mentre duri l'emergència sanitària

Rubí signa un conveni amb el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut
Rubí signa un conveni amb el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut | Martí Albesa
NacióDigital
01 de setembre del 2020
L'Ajuntament de Rubí, el Departament d'Educació i el Servei Català de la Salut han signat un conveni de col·laboració per coordinar la resposta a l'emergència sanitària provocada per la Covid-19, en un context de rebrots arreu del país i que a Rubí se situa en un nivell alt.

Amb aquest acord, les administracions sumen les capacitats dels serveis públics de la seva competència per tal de millorar la resposta conjunta a la pandèmia, i en especial la capacitat de seguiment de les persones afectades i d'aïllament de la població quan sigui necessari.

Les dades de les persones diagnosticades de Covid-19 i es seus contactes es compartiran de manera immediata - sempre garantint la confidencialitat i el secret professional -, per tal d'assegurar una resposta àgil i eficient que contribueixi a tallar la cadena de transmissió del virus.

Els serveis de Salut Pública, Mediació, Serveis Socials i la policia local es coordinaran amb la Secretaria de Salut Pública, el Servei Català de la Salut, els equips d'atenció primària i qualsevol altre dispositiu residencial o assistencial on hi pugui haver pacients tractats als CAP, com per exemple les residències de gent gran o amb discapacitat, així com els centres comunitaris de qualsevol tipus.

Els serveis municipals cooperaran en el seguiment individualitzat dels pacients i les seves cadenes de contacte, i assumiran el deure de mantenir informats la resta de les administracions. En cas que el consistori tingués coneixement d'algun incompliment de les mesures d'aïllament, instarà la Secretaria de Salut Pública a intervenir de la manera que calgui.

El conveni té vigència mentre perduri l’emergència sanitària o durant com a màxim un any.