Neix «Volem Rubí Verd», un grup de ciutadans que reivindica el verd urbà

La primera iniciativa d'aquesta pàgina és crear un mapa interactiu amb tots els arbres que falten a Rubí

Soca d'un pollancre talat a l'avinguda de Can Cabanyes
Soca d'un pollancre talat a l'avinguda de Can Cabanyes | Marta Casas
02 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:33h
Un grup de quatre rubinencs - Silvia Romero, Ricard Sarabia, Rubén Gálvez i Cristian Ruiz - s'ha començat a organitzar, a través d'un grup de Facebook, per tal de reivindicar el verd urbà de Rubí i fer un recompte de tots els arbres que falten a la nostra ciutat.

Volem Rubí Verd neix poc després de la darrera polèmica amb la tala d'arbres a Rubí, la de la mèlia que hi havia des de fa anys a davant del Casino Espanyol, i que se suma a les que hi ha hagut en els darrers mesos a diversos punts de la ciutat, que han estat molt criticades pels grups municipals, les entitats de medi ambient i la ciutadania en general.

De fet, els impulsors de Volem Rubí Verd han confirmat a RubiTV.cat que l'eliminació d'aquests arbres de la plaça Catalunya ha estat "la gota que ha fet vessar el got", però que l'historial és molt ampli.

"Cada arbre que es talla deixa pas a més i més gris"

L'objectiu del grup, doncs, és "conscienciar sobre la importància que té el verd urbà a una ciutat com la nostra, que lluita constantment contra l'etiqueta de ciutat dormitori", ja que "una ciutat verda és una ciutat més bonica, més saludable i més confortable". "Cada arbre que es talla deixa pas a més i més gris", lamenten.

Volem Rubí Verd vol revertir aquesta tendència que fa que sembli que els arbres "molesten": "no poden molestar mai, primera, perquè els necessitem; i segon, perquè els arbres hi eren abans que nosaltres i han de continuar existint".

La primera iniciativa dels impulsors del grup és crear un mapa interactiu per assenyalar tots aquells llocs on s'han produït tales d'arbres i no s'han replantat. "Una imatge val molt més que mil paraules, i estem segurs que si aconseguim entre tots completar aquest mapa ens adonarem de la quantitat de verd urbà que hem perdut en els darrers anys", asseguren.

Per contribuir a aquesta primera acció, s'ha d'enviar la ubicació del lloc on falti un arbre i una fotografia a l'adreça de correu electrònic [email protected]. A partir d’aquí, el grup té intenció de pressionar per tal d'acabar amb la deforestació, si cal buscant el recolzament d’altres associacions ecologistes.