El govern presenta el Pacte de recuperació social i econòmica de Rubí, dotat amb nou milions d'euros

El document, que han presentat Ana Maria Martínez i Ànnia Garcia aquest matí, s'aprovarà aquest dijous al ple municipal

S'aprovarà en el ple municipal d'aquesta tarda
S'aprovarà en el ple municipal d'aquesta tarda | Ajuntament de Rubí
03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:23h
L'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, i la segona tinenta d'alcaldia, Ànnia Garcia, han presentat aquest matí el Pacte per a la recuperació econòmica i social de Rubí, un extens document que es presentarà per a la seva aprovació al ple d'aquesta tarda, i que esperen que obtingui el suport de tots els grups municipals.

"Confiem que, tot i que de vegades es fan feines compartides i els resultats no són igual de satisfactoris per tothom, esperem que ho siguin prou com perquè aquest pacte tingui el recolzament que permeti que la ciutadania vegi que som mereixedors de la seva confiança", ha dit l'alcaldessa.

El treball per l'elaboració d'aquest document es va iniciar ja fa mesos, "just quan vam poder reaccionar i superar la crisi inicial", ha explicat Martínez, que també ha remarcat que no es tracta d'un document únicament polític, sinó que compta amb l'aval i la participació de tots els serveis tècnics de la casa que s'hi han implicat.

"Això suposa un gran esforç per part del govern i de totes les forces polítiques, a qui agraeixo les aportacions, que es veuen reflectides en gran part, per no dir del tot, en aquest document", ha continuat l'alcaldessa. El treball entre polítics i tècnics ha donat com a resultat un treball que ha consentit en "no només dissenyar una acció, sinó calendaritzar-la i buscar els recursos per fer-la possible", ha afegit.
 

Ana Maria Martínez i Ànnia Garcia presenten el document als mitjans Foto: Localpres


El document que han presentat Ana Maria Martínez i Ànnia Garcia inclou un apartat de compromisos polítics que són "compartits amb totes les forces del ple", resumits en un decàleg que tracta tots els temes cabdals de la ciutat, com ara el seguiment de la crisi sanitària, garantir la igualtat de gènere, la digitalització de l'administració, garantir el dret l'habitatge o el foment de la cultura, entre d'altres.

En definitiva, es tracta d'un Pacte que permetrà a la ciutat recuperar la normalitat, ajudar els col·lectius vulnerables i ajudar a introduir nous hàbits per adaptar-se a la nova situació, aprofitant totes aquelles oportunitats que ha donat aquesta crisi, de la qual l'alcaldessa espera que "tots en sortirem millors".

Més d'un centenar d'accions

Les accions que es reflecteixen el document, i que s'acosten als nou milions d'euros, es divideixen en cinc grans eixos, tal com ha explicat la segona tinenta d'alcaldia, Ànnia Garcia: les persones, la competitivitat, el desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, els valors i l'Ajuntament. "Són cinc grans paquets d'accions que defineixen com reaccionarem davant de cada situació", ha dit Garcia.

Totes les mesures incloses en el Pacte responen a dos objectius principals: respondre a la immediatesa i adaptar la ciutat a una nova realitat, que ha fet que "moltes de les coses que visualitzàvem d'alguna manera potser ara hauran de canviar i adaptar-les". Així, de totes les accions que contempla el Pacte, algunes ja s'han dut a terme, d'altres s'han plantejat a curt termini i d'altres tindran un recorregut més llarg.

Com a exemples concrets de mesures que "han vingut per quedar-se", Ànnia Garcia ha destacat la creació i ampliació de zones prioritàries per a vianants a diversos punts de la ciutat, la transformació de les zones blaves en un altre model d'aparcament rotatori o els àpats a domicili. Garcia també ha destacat mesures que s'han posat ja en marxa, com l'exempció de la taxa per l'ocupació del domini públic o la moratòria de lloguers dels immobles de PROURSA.

La segona tinenta d'alcaldia també ha valorat el treball, "molt interessant", compartit amb la resta de forces polítiques del ple, i ha insistit en que el document recull la voluntat conjunta de totes les forces sobre com donar una resposta a la crisi en totes les seves dimensions, "i esperem que així es visualitzi aquesta tarda en el ple municipal".