El pare del nen de Rubí mort el 17-A recull signatures perquè s'investiguin els atemptats

En dos dies ja ha recollit prop de 13.000 suports a la plataforma change.org

Homenatge a les víctimes del 17-A
Homenatge a les víctimes del 17-A | ACN
Redacció
04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:01h
Javier Martínez, el pare del nen que va morir als atemptats de la Rambla el 17 d'agost de 2017, ha obert una nova via per reclamar que s'esclareixin els fets d'aquella fatídica jornada. A l'espera que se celebri el judici, que no acusarà els autors dels fets d'assassinat, Martínez continua reclamant que es creï una Comissió d'Investigació al Congrés, i ha buscat el suport popular a través de la plataforma Change.org.

En la petició, Javier Martínez lamenta que, des d'aleshores, "no he parat de lluitar per aconseguir una Comissió d'Investigació al Congrés dels Diputats", però "la classe política ha rebutjat aquesta possibilitat".

El pare del petit Xavi explica que hi ha moltes coses que avui encara desconeixem i que creiem que s'han d'aclarir en seu parlamentària; també el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, ha acusat l'estat espanyol de "no voler esbrinar-ho tot sobre el 17-A", en una entrevista concedida a NacióDigital amb motiu del tercer aniversari dels atemptats.
 
"Per què l'Audiència Nacional va rebutjar interrogar els agents del CNI que van visitar a presó l'imam de Ripoll? Per què no es va expulsar del país el confident policial Abdelbaki Es Satty, l'imam de Ripoll, quan va conèixer el seu extremisme gihadista? Per què no seran jutjats pel delicte d'assassinat els tres únics supervivents de la cèl·lula terrorista?", es pregunta Martínez, que creu molt necessari investigar què va passar per tal d'aconseguir "superar el dol", però que a cada nova prova o testimoni que han aportat, s'ha negat la seva admissió a tràmit en la investigació judicial.

A més, Javier Martínez recorda que "després dels atemptats, les víctimes i les seves famílies vam ser completament oblidades: ningú ha fet ni tan sols un seguiment psicològic de com ens trobem els que hem patit la pèrdua d'un ésser estimat d'una manera tan esquinçadora".

En només dos dies, la petició de Javier Martínez ja acumula gairebé 13.000 signatures. També es manté oberta la web Volem saber la veritat, on a més de signar per la creació d'una Comissió d'Investigació es poden fer donatius per ajudar la família a afrontar el judici del 17-A.