Així ha estat la celebració institucional de la Diada a Rubí

Prop d'una vintena d'entitats i partits polítics fan l'ofrena floral a l'escultura "Dempeus" amb mesures de seguretat per la Covid-19

Els representants del ple entonen l'himne nacional
Els representants del ple entonen l'himne nacional | Marta Casas
11 de setembre del 2020
La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya ha durat amb prou feines mitja hora, durant la qual els partits polítics amb representació al Consistori i prop d'una vintena d'entitats han fet la tradicional ofrena floral a l'escultura Dempeus, a la plaça Onze de setembre.

Amb les mesures de seguretat establertes per la Covid-19, tots els participants a l'acte han deixat el seu ram de flors davant l'escultura: primer l'ofrena institucional, amb l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, al capdavant; després els regidors del ple municipal en ordre de representació - ERC, En Comú Podem, Veïns per Rubí i l'AUP - i finalment, 17 entitats, un total de 18. Ciutadans no ha participat a l'acte.

L'ofrena ha estat amenitzada per la Cobla Principal del Llobregat, i ha comptat amb un petit ball de dos membres de l'Esbart Dansaire de Rubí.

Per aquesta tarda, a les 17h, hi ha prevista la concentració davant dels jutjats, convocada per Òmnium Cultural i l'ANC. Membres de l'ANC han desplegat, minuts abans de començar l'acte, una pancarta per reclamar "lleis i impostos solidaris", amb referència a la Llei de desnonaments i els impostos de pisos buits i a dipòsits bancaris. La Policia Local ha identificat alguns membres de l'entitat, però no hi ha hagut cap mena d'incidència.