MútuaTerrassa participa en un assaig que estudia l'eficàcia de la vacuna de la tuberculosi contra la Covid-19

Dr. Pérez Porcuna, pediatra especialista en Malalties Infeccioses i Tropicals i referent en Salut Internacional i Tuberculosi infantil, representa l'entitat a l'estudi internacional

La vacuna es provarà en 10.000 professionals sanitaris de tres continents.
La vacuna es provarà en 10.000 professionals sanitaris de tres continents. | MútuaTerrassa
NacióDigital
14 de setembre del 2020
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa participa en un assaig internacional que estudia l'administració d'una vacuna contra la tuberculosi per combatre el coronavirus. Sota el nom de BRACE, es tracta d'una iniciativa de l'Hospital Universitari d'Utrecht, d'Holanda, i del Murdoch Children's Research Institute de Melbourne, d'Autràlia. El Dr. Pérez Porcuna, pediatra especialista en Malalties Infeccioses i Tropicals, hi representa l'entitat egarenca.

Per a determinar-ne l'eficàcia s'està administrant a 10.000 voluntaris d'Europa, Austràlia i Amèrica del Sud. Hi participen 10.000 voluntaris d'Europa, Austràlia i Amèrica del Sud. Es tracta de professionals sanitaris que presenten més risc de contagi per treballar en contacte amb pacients del virus. S'administrarà la vacuna al 50% dels participants, mentre que a l'altre 50% se li administrarà placebo.

Actualment s'està duent a terme a sis hospitals australians, on ja s'han testat 3.000 participants i en sis centres holandesos. Pròximament s'iniciarà a sis hospitals de l'Estat, entre els quals s'hi troben l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i l'Hospital Germans Trias i Pujol, i en centres del Brasil i el Regne Unit.

La vacuna, anomenada BCG, es va desenvolupar per protegir contra la tuberculosi, s'empra a diversos llocs del món on la incidència d'aquesta malaltia és elevada i s'ha constatat que també és capaç d'estimular la immunitat contra altres infeccions. A diferència de les noves vacunes (les quals es troben en fase I o II), l'estudi ha entrat a la fase III i per tant ja es permet administrar la vacuna a una quantitat més elevada de persones.