habitatge

El Sindicat del Lloguer reclama que s'iniciïn els tràmits per aplicar la mesura del 30% de vivenda social en noves construccions

Carlos Aguila: "No podem estar esperant que s'aprovi el POUM quan la mesura ja es podria estar executant"

per Marta Casas , 25 de febrer de 2019 a les 12:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Sindicat del Lloguer de Rubí ha denunciat la manca de voluntat política per part del govern a l'hora d'aplicar un dels acords de la moció que van presentar, junt amb altres entitats, al ple del mes de novembre, i que es va aprovar per unanimitat.


Concretament es refereixen a l'acord de destinar un 30% dels habitatges de noves construccions o grans rehabilitacions a vivenda social, una qüestió que, segons expliquen, el Govern vincula a l'aprovació del nou POUM, que es va ajornar sine die al ple del mes de desembre.

Aquesta qüestió va ser tractada a la primera Mesa pel Dret a l'Habitatge on va assistir Albert Casado en representació del Sindicat del Lloguer. Un espai, per cert, que el Sindicat no considera que sigui l'adequat per fer el seguiment dels acords de la moció aprovada, ja que seria necessària una taula de treball específica.


Un dels portaveus del Sindicat, Carlos Aguila, ha recordat que la moció es va aprovar per unanimitat al Ple, i demana a tots els grups municipals i formacions que siguin "conseqüents" amb les seves decisions. Alhora, també reclama que el govern iniciï els tràmits per aplicar aquesta mesura, ja que no és necessari tenir el nou POUM aprovat.

Un exemple d'això és la ciutat de Barcelona, on s'ha aconseguit implementar que les noves construccions destinin un 30% dels habitatges a vivenda social, després de 8 mesos de treball. Segons Carlos Aguila, si a Rubí s'hagués començat a treballar el mateix mes de novembre, la mesura podria estar ja encaminada i el nou govern que sorgeixi a partir del maig de 2019, començar a implementar-la.

 

Participació