268 arbres morts o eliminats a la ciutat: el primer balanç de Volem Rubí Verd

El mapa elaborat per la plataforma continua rebent col·laboracions

Un pi talat a Can Fatjó
Un pi talat a Can Fatjó | Veïns per Rubí
Redacció
16 de setembre del 2020
D'ençà que es va presentar la plataforma Volem Rubí Verd, tot just fa dues setmanes, la ciutadania ha col·laborat en l'elaboració d'un mapa amb tots els arbes que han estat talats i no reposats en les darreres setmanes o mesos, o fins i tot anys, a Rubí. El primer recompte d'aquest mapa és de 268 arbres, tot i que "no està en absolut acabat", afirmen des de Volem Rubí Verd, que continuarà revisant algunes zones per anar-les incorporant al mapa.

Els impulsors d'aquesta iniciativa donen les gràcies a tota la ciutadania que ha col·laborat en aquest mapa, ja que "no és fins ara quan ens estem començant a adonar del nivell de desforestació que estem patint" i que "topa frontalment amb les polítiques mediambientals que sí que estan realitzant altres ciutats del nostre entorn", assguren.

En aquest sentit, Volem Rubí Verd lamenta que els ciutadans hagin de recórrer a plataformes com la dels pressupostos participatius, destinada a fer propostes d'inversions, per fer peticions de plantació d'arbres. Aquesta va ser una de les propostes amb més vots del procés de l'any 2018.