Es renoven cinc vehicles de neteja viària i 25 carros d’escombrada manual de la flota municipal

Els nous vehicles duen imprès el lema "Amb tu cuideme el medi ambient", apel·lant a la complicitat de la ciutadania

Els nous vehicles duen un lema imprès per conscienciar la ciutadania
Els nous vehicles duen un lema imprès per conscienciar la ciutadania | Localpres
Redacció
17 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:30h
Aquest dimarts s'han presentat els nous vehicles per realitzar tasques de neteja viària que s'han incorporat de manera recent a la flota municipal i que substitueixen models antics.

Es tracta d'una baldejadora que utilitza aigua a pressió, quatre escombradores - la més petita actuarà a la zona més cèntrica de la ciutat, especialment a l’illa de vianants, motiu pel qual requereix que sigui d’unes dimensions més reduïdes, mentre que les altres tres treballaran als barris perifèrics i a les urbanitzacions - i 25 carros de neteja pels equips d’escombrada manual. Properament s'incorporaran tres escombradores més per actuar a la resta del nucli de la ciutat.

La nova maquinària llueix el lema Amb tu cuidem el medi ambient, que té l'objectiu de buscar la complicitat de la ciutadania per avançar cap a la transició ecològica.

En total, la flota rubinenca consta d'uns 45 vehicles entre camions de recollida, furgonetes de recollida i neteja viària, escombradores i altres vehicles auxiliars.

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, va explicar que "els nous vehicles estan millorats tecnològicament per minimitzar la contaminació atmosfèrica, fet que també compleix un altre dels nostres compromisos: el de la sostenibilitat", que se suma a l'objectiu i compromís municipal de mantenir neta la ciutat.

Pel que fa a les escombradores, el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, explica que filtren les partícules PM10, "millorant la qualitat de l'aire, cosa que és molt important", i ha remarcat que el lema que porten imprès tots els nous vehicles "vol dir que és un esforç conjunt de la ciutadania i l'Ajuntament", i que també es vol aconseguir amb el desenvolupament de l'ordenança de residus.

Durant els propers mesos, l’empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària anirà adaptant la nova imatge a la resta de vehicles i maquinària.