Víctor García: «Cal mantenir l'actitud vigilant i alertar de qualsevol símptoma»

La primera setmana de curs ha comportat el tancament de tres grups al detectar casos de Covid-19

Víctor García, regidor d'Educació de Rubí.
Víctor García, regidor d'Educació de Rubí. | Aj. Rubí
NacióDigital
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:10h
Rubí tanca la primera setmana del curs escolar amb tres grups aïllats per casos positius de coronavrius, un a l’escola 25 de Setembre i dues a l’Escola Ribas. En tots dos casos, l’alumnat ja està en procés de fer les proves de diagnòstic. A principis de setmana, també es va tancar de manera preventiva un grup de l’escola 25 de Setembre però els seus alumnes ja han tornat a l’activitat lectiva després de fer–se les proves pertinents i donar negatiu.

El regidor d’Ensenyament, Víctor García Correas, ha valorat aquesta situació aquest divendres al matí. El responsable de l’àmbit ha enviat un missatge d’agraïment a alumnat i famílies “volem agrair als nens i nenes de Rubí que ho estan fent molt bé i estant tenint molta paciència. I també vull agrair l’actitud de les famílies”.

D’altra banda, García Correas ha fet una crida a mantenir aquesta actitud vigilant, i ha instat a les famílies alertar al centre quan detectin qualsevol símptoma. Segons ha dit “Si no ho fem així, això pot comportar tancar centres i això vol dir privar del dret que tenen els infants d’acudir a la formació presencial que és molt necessària per assegurar l’equitat educativa”. 

Situació a Catalunya 

L'impacte de la Covid-19 a les escoles continua augmentant. A dia d'avui, hi ha 111 grups confinats en 87 centres educatius d'arreu de Catalunya. A Rubí segueix havent-hi un grup a l'Escola 25 de setembre i dos grups més a l'acadèmia Ribas. 

De tota manera, la immensa majoria d'escoles i instituts del país, el 98,4%, tenen la totalitat dels seus grups funcionant, tal com ha informat aquest migdia el Departament d'Educació. Les dades d'avui suposen un increment respecte ahir, quan es van notificar 68 grups confinats en 52 centres. 

El nombre de grups confinats en funció de la tipologia de centre és la següent: Llar d’infants privades, 4; llar d’infants municipals, 14; escoles de 2n cicle d’infantil i primària, 31; instituts d’ESO, Batxillerat i FP, 23; escola d’ensenyaments artístics superiors, 1; Instituts Escola, 4; centres privats concertats, 26; centres privats, 8.

Grups confinats al Vallès Occidental 

Segons les dades facilitades pel Departament d'Ensenyament altres escoles de la comarca també tenen grups aïllats per positius: 
A Sabadell hi ha un grup a l'Escola Nostra Llar Escola i un altre a l'Institut Escola Industrial.
A Terrassa hi ha un grup al Centre de Formació Professional Cingle, un altre a l'Escola La Nova Electra, i un més als Salesians. 
A Sant Cugat hi ha un grup a l'Escola Viaró i un altre a l'Escola Santa Isabel.
 

Escoles Afectades Covid 18.9 by edicio naciodigital on Scribd