Una antiga veïna de Sant Muç denuncia que li volen cobrar un impost per una finca que no és seva

La Neus explica a RubiTV.cat que està "desesperada" perquè el 5 d'octubre ha de liquidar una quantitat superior als 800 euros i l'amenancen amb embargar-li del seu compte

Una finca a l'avinguda de Can Tapis, a Sant Muç
Una finca a l'avinguda de Can Tapis, a Sant Muç | Cedida
21 de setembre del 2020
La Neus és una antiga veïna de Sant Muç, d'una finca ubicada a l'avinguda de Can Tapis, que fa mesos que pateix un calvari amb relació a un impost d'urbanització que li volen cobrar per una finca que fa anys que no és seva.

"La finca era dels pares, i mai hi havíem viscut ni construït res; de fet, ens la van expropiar i està declarada com a zona d'espais lliures (zona verda)", explica a RubiTV.cat.

Fa uns mesos li va arribar una carta de la Diputació de Barcelona exigint-li el pagament d'una quota per l'urbanització de les Valls de Sant Muç que s'enfilava fins als 800 euros. Ella, tot i que no conserva les escriptures de la finca perquè fa més de trenta anys que no és seva ni de la seva família, va aconseguir una carta registral que demostra que aquella parcel·la és municipal, i que està declarada com a zona verda.

Després de rebre aquesta primera carta es va posar en contacte amb l'Ajuntament, i ha aconseguit tota la documentació necessària per demostrar que no li correspon el pagament d'aquest impost, que li reclama la Diputació de Barcelona. La Diputació, però, li diu que "no poden fer-hi res", i que és l'Ajuntament qui ha d'eximir-la d'aquest pagament, explica.

La Neus ha aconseguit contactar amb una persona de l'àrea de Tresoreria, però encara no s'ha resolt el problema, i en les darreres setmanes ni tan sols ha rebut resposta per part de la persona amb qui havia aconseguit contactar per explicar-li la situació.

"El 5 d'octubre, si no pago la quota que em reclamen, m'embargaran els diners del compte, i estic patint aquesta situació amb molta ansietat perquè jo he fet tot el que calia i veig que ningú no em dona resposta", comenta. "Estic desesperada", diu la Neus, que a més ha explicat que no és la única veïna de la zona que es troba en una situació similar.