Rubí acull aquest dissabte el 26è Aplec sardanista

L'activitat s'ha reconvertit en un concert ateses les circumstàncies de la pandèmia

Sant Feliu de Pallerols acull el XXI Aplec de la Sardana.
Sant Feliu de Pallerols acull el XXI Aplec de la Sardana. | Arxiu NG.
Redacció
22 de setembre del 2020
Rubí celebrarà aquest dissabte el 26è Aplec sardanista, que enguany no podrà comptar amb l'habitual ballada de sardanes - que l'any passat va ser a la plaça del Doctor Guardiet amb motiu del 25è aniversari - sinó que s'ha reconvertit en un concert, ateses les circumstàncies per la Covid-19.

Les dues cobles convidades seran la Principal del Llobregat i la Cobla Ciutat de Girona. El repertori constarà, com l'any passat, d'un tema conjunt de totes dues.

El concert l'iniciarà la Cobla Ciutat de Girona amb Violetes del bosc (Agustí Borgunyó), Placidesa (Lluís Albert), una Sardana incògnita, Repuntejant (Josep Maria Boix), Cridant revolta (Xavier Capdevila), La Nàiada del llac de Banyoles (F. Xavier Cassanyes), Portbou sardanista (Josep Coll) i Gresca, tabola i ball de rams (Jordi León).

Les dues cobles tocaran conjuntament La plaça del firal (Josep Vicens "Xaxu") i L'aplec de Rubí (Miquel Tudela).

Després serà el torn de la Principal del Llobregat amb Magdalena (Manel Saderra), Sincerament, Eduard (Enric Ortí), Calella de mar (Emili Saló), Els Castellers d'Andorra (Josep Antoni Balada), Un espai pel 90è (Jordi Vilaró), Apa Carles (Francesc Mas)i L'Esperxador de somnis (Joan Jordi Beumala).

Per assistir al concert, que serà a l'amfiteatre del Castell de Rubí a partir de les 18.30h, caldrà inscriure's prèviament a través d'aquest formulari.