La Síndica Municipal de Greuges de Rubí renuncia al càrrec

Milagros Calleja presenta avui l’informe corresponent al període des de l’1 de gener al 31 de juliol del 2020

Foto d'arxiu de Milagros Calleja
Foto d'arxiu de Milagros Calleja | Lali Puig
Redacció
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 15:34h
La Síndica Municipal de Greuges de Rubí renuncia al seu càrrec després de més de quatre anys al capdavant de la institució. Milagros Calleja, ho anunciat aquest dimecres 23 de setembre acompanyada de l'alcaldessa Ana Maria Martínez a la sala de plens del consistori vallesà i l'acomiadament serà oficial aquest dijous durant el ple municipal. 

Amb motiu de la seva renuncia, avui es presentarà també la memòria 2019-2020 de la Sindica de Rubí, amb l'informe corresponent d'enguany que comprendrà del període de l'1 de gener fins al 31 de juliol.

L'informe recull les actuacions dutes a terme durant el període d'exercici de les seves responsabilitats. Un recull de les activitats més rellevants de la Sindicatura per exercir la defensa dels drets de proximitat: divulgar, informar i orientar a les persones sobre els seus drets i deures; difondre la figura de la síndica municipal com a garant del bon govern, la transparència i la bona administració en l’àmbit municipal.

Calleja s'acomiada entre agraïments i demanant disculpes a totes les persones que, havent dipositat la seva confiança en la Sindica, no han vist satisfetes les seves expectatives. "Malgrat els esforços realitzats des de l'Oficina de la Sindicatura, no sempre s'ha aconseguit allò que esperaven les persones que han posat en les nostres mans la defensa dels seus interessos", ha apuntat. 

L'alcaldesa ha agraït la feina feta i la implicació mostrada per Calleja. Martínez ha avançat que ja s'està estudiant una reformulació de la sindicatura rubinenca i l'ha instat a prendre-hi part. "Espero que ens ajudis a trobar un nou funcionament. La teva experiència ens serà útil", ha assenyalat. Una petició que ha estat resposta per l'exsíndica, "Estic a disposició de l'equip de govern, grups municipals i de qui calgui perquè m'estimo la ciutat".

A partir d'ara, la ciutadania de Rubí que recorri a la sindicatura local serà redirigida al Síndic de Greuges de Catalunya.