Rubí recorda les prop de 600 víctimes mortals de la rierada de 1962

L'alcaldessa de Rubí es mostra esperançada perquè la ciutat sàpiga també sobreposar-se avui a la pandèmia

Imatge de l'acte d'homenatge a les víctimes
Imatge de l'acte d'homenatge a les víctimes | Ajuntament de Rubí
Rubitv.cat
29 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:35h
El tràgic incident de la rierada del 25 de setembre de 1962 en què van morir prop de 600 persones compleix 58 anys. Divendres passat, Ajuntament, partits i diverses entitats de la ciutat van participar en l'acte institucional de commemoració d'aquesta efemèride. 

En aquesta ocasió, els 64 assistents van haver d'inscriure-s'hi prèviament en un acte amb aforament limitat a El Celler amb motiu de les mesures de seguretat per la crisi de la Covid-19.

L'acte de record a les víctimes va arrencar amb la projecció de l'audiovisual Testimonis de la rierada 25-S, seguit d'una lectura dramatitzada d’un fragment de El hijo del aguacero, de Josep M. Riera Ruiz, i de la interpretació de dos ballarins de l’Escola de Ball i Teatre 8Temps en homenatge a les víctimes de la rierada, entre d’altres.

L'alcaldessa Ana María Martínez va lloar l'esperit de superació que any que van demostrar els rubinencs l'any 1962 i ho va enllaçar amb la situació actual de la crisi sanitària del coronavirus: "Espero que la ciutat sàpiga també sobreposar-se avui a la pandèmia, a través de l'ajuda mútua i la solidaritat".