La demanda d'habitatge ha augmentat un 101% a Rubí després del confinament

Segons un estudi de Fotocasa, és la ciutat on més s'han incrementat els contactes per comprar

Augmenta la demanda d'habitatge, especialment de compra, a Rubí
Augmenta la demanda d'habitatge, especialment de compra, a Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
01 d'octubre del 2020
Actualitzat el 02 d'octubre a les 10:20h
Un estudi del portal immobiliari Fotocasa ha constatat que la demanda d'habitatges s'ha incrementat a diverses ciutats de la perifèria de Barcelona, entre les quals Rubí (101%), Terrassa (121%) o Sabadell (109%), al Vallès Occidental; a més d'altres poblacions com Sant Just Desvern (111%), al Baix Llobregat.

L'estudi, Influència de la pandèmia en la demanda d'habitatge, està basat en les cerques que s'han realitzat a les quatre províncies més demandades d'Espanya just després del confinament, que s'han comparat amb les dades del portal immobiliari prèvies a la pandèmia.

Anaïs López, directora de comunicació de Fotocasa, ha explicat que molts ciutadans han sortit del confinament amb ganes de buscar un nou habitatge, i que la fórmula més escollida ha estat el lloguer, ja que permet canviar de casa "amb certa immediatesa i permet provar diversos llocs i habitatges".

A la demarcació de Barcelona s'ha detectat que el nombre de contactes per llogar un immoble s'ha duplicat en el 41% de municipis, arribant a augmentar en un 183% a Sant Feliu de Llobregat, un 159% a Terrassa i un 131% a Sabadell. Pel que fa a la venda, Rubí és la ciutat on més s'han incrementat els contactes (114%), seguida de Sant Just Desvern (101%) i Terrassa i Sabadell (97%).