Arriba un mes farcit d'activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Diverses entitats i l'Ajuntament de Rubí han organitzat una trentena d'activitats per commemorar el proper 8 de març

per Carla Serra, 26 de febrer de 2019 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Com cada any, l'Ajuntament de Rubí, juntament amb diverses entitats de la ciutat, organitza una setmana farcida d'activitats per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que es presenta amb la il·lustració de l'artista Zisis, en què diverses dones combatives i vitals suporten una pancarta amb el lema Juntes arribem més lluny.


La programació, que enguany compta amb una trentena d'activitats, combina propostes de caràcter reivindicatiu amb altres de divulgatives o lúdiques.

Com no podia ser d'una altra manera l'acte central de la commemoració serà el divendres 8 de març amb la tradicional lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona, que tindrà lloc a les 12 h, a la plaça Pere Aguilera, en mans de l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez i representants dels partits polítics. La setmana conclourà amb el Ball de les dones que tindrà lloc al Celler divendres 29 i dissabte 30 a les 21 h.


Tot i això, abans i després del divendres 8 de març Rubí comptarà amb exposicions, xerrades, tallers, música i espectacles.

Pel que fa a les exposicions, els ciutadans podran visitar les mostres Drets sexuals i reproductius a l'Índia rural, a la Biblioteca Municipal (del 4 al 27 de març); Les dones fem barri, al local El Triangle, del passeig de les Torres (els dies 7 i 8 de març); Vida!, a l'Antiga Estació (del 7 al 30 de març), acompanyada d'un recital poètic; i Sexe en l'època romana (del 21 de febrer al 31 de març).

Durant el mes de març Rubí acollirà un total de 7 xerrades: el dia 6 de març, a les 18 h, Dolors Oliver i Dolors Castaño oferiran la conferència Les dones al món educatiu, organitzada per l'associació de veïns de Ca N'Oriol. L'endemà, 7 de març, també a les 18 h, l'Ateneu Municipal acollirà Medi ambient i salut, a càrrec de Carme Valls-Llobet, organitzada per l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí, així com la conferència Migració i feminisme del dia 13, a les 19 h, en mans del Grup de Recerca de la UAB Emigra, i La família i un de més. La diversitat en les famílies i en la convivència, a càrrec de Carme Porta Abad, el dilluns 18 de març a les 18 h, totes dues a la Biblioteca Municipal. Dimarts 19, L'Ateneu Municipal acollirà Em separo: fracàs o oportunitat?, a les 18 h, en mans de l'Olga Loscos Conesa i Eva Ahufinger del Pino. El dia 26 de març, a les 17 h, El valor de cuidar. Qui cuida quan emmalaltim amb Carme Casas Martínez, a l'Ateneu Municipal i, per acabar, l'endemà, 27 de març, a la Biblioteca, Montse Ruiz oferirà una conferència-tertúlia.

La programació també compta amb diversos tallers: Cercle mixt, recuperant l'energia femenina, dilluns 4 de març a les 19 h, a l'Ateneu Municipal; Sexisme i mitjans audiovisuals, també a l'Ateneu, el dia 5 a les 17 h; Poesies i il·lustració, els dies 5, 6 i 7 de març de 19 a 20.30 h, al local social de l'associació de veïns de Les Torres; i el Taller d'artesania per a adults, els dies 15, 22 i 29 de març, a les 11 h, a la Biblioteca.

L'Espai Jove de la Torre Bassas també oferirà una activitat el dia 7 de març, a les 17 h, organitzada pel Grup feminista Les Rebel amb l'objectiu de desconstruir els mites més tòxics de l'amor romàntic: El castell de les princeses lliures.

Pel que fa als espectacles, el mateix divendres 8 de març, a les 21 h, La Sala acolirà l'obra de teatre Othelllo, de William Shakespeare, a càrrec de la cia Les Antonietes Teatre, i el dissabte 23 de març, a les 12 h, L'Ateneu rebrà a la Companyia Raig de Sol, els quals oferiran l'espectacle familiar M'agrades igualment.

Finalment, la música també prendrà un paper important durant el mes de commemoració del 8M i ho farà amb dos festivals: No woman no fest, que tindrà lloc al Celler el dissabte 9 de març a partir de les 12 h, i el FemPop, diumenge 10 de març a l'Ateneu, també a partir de les 12 h.

Recordem que, com cada any, durant la primera quinzena de març, les llibreries L'Ombra, Racó del Llibre, Lectors al Tren i la Biblioteca Municipal Mestre Martí Taules, exposaran llibres, contes i revistes sobre temàtica feminista, per donar visibilitat a les dones.  

 

Participació