hosteleria

​Ocupació gairebé plena dels hotels vallesans durant el Mobile World Congress

Registren un 94% d’ocupació

per Redacció , 27 de febrer de 2019 a les 14:28 |
L'ocupació és molt elevada | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La celebració del Mobile World Congress a Barcelona també té un impacte en el sector turístic i de serveis del Vallès Occidental. En una enquesta que ha fet el Consell Comarcal del Vallès Occidental es desprèn que l'ocupació aquesta setmana ratlla el 94%, una xifra semblant a l’edició de l’any passat, que es situava al 95%.

Dels 22 hotels dels quals s'han recollit dades, l'ocupació mitjana és del 93,9% amb una mitjana de 2,6 dies de reserva. Els hotels dels municipis de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Perpetua de Mogoda i Terrassa arriben al 100% d’ocupació, mentre que a Sant Cugat del Vallès s’arriba al 94%, i a Rubí i Sabadell se situa al 86,7% i al 83,8% respectivament.


Les estades més llargues són d’entre tres i quatre dies i la mitjana es situa entre els dos i tres dies d’allotjament. Per categories, els hotels de quatre estrelles registren una ocupació del 100% i els de tres estrelles es situen al 86,5%.

A banda de les despeses directes dels visitants als establiments hotelers, l’impacte econòmic també té repercussió a l’economia vallesana per  l’augment de comandes als proveïdors, la utilització de transport o les despeses en comerç. La comarca completa l’oferta que ofereix Barcelona als visitants al Congrés.

 

Participació