L’Ajuntament de Castellbisbal reformula la Castanyada i el Nadal per la Covid-19

El Consistori dona per fet que serà impossible fer una cavalcada per Reis

Es dona gairebé per fet que no es podrà fer la cavalcada de Reis
Es dona gairebé per fet que no es podrà fer la cavalcada de Reis | Ajuntament de Castellbisbal
Redacció
21 d'octubre del 2020
L'Ajuntament de Castellbisbal ha anunciat avui que adaptarà les activitats previstes al municipi per als propers mesos per tal de poder-les celebrar complint totes les mesures de prevenció necessàries per evitar la propagació de la Covid-19, com ja va fer a l'estiu amb el festival Cadira't, que va substituir la Festa Major de l'Aigua i la Llum.

Seguint el criteri de prudència, el Consistori preveu que moltes de les activitats que es faran tindran un format molt diferent al d'anys anteriors, i suspendre tots aquells actes que no es puguin celebrar complint les mesures de seguretat.

Per exemple, la Castanyada: els concerts de nit se suspendran, i també l'espectacle que es feia per les escoles i els tallers a la Plaça. En canvi, s'oferirà una sessió de cinema de terror i s'està valorant programar un conte en anglès.

Al novembre, s'ha suspès la cursa-caminada contra la violència de gènere, una activitat que reunia centenars de persones, però s'estan buscant fórmules per mantenir totes les activitats de sensibilització i de recaptació de diners per ajudar les entitats de suport a les dones víctimes de la violència masclista.

L'Ajuntament dona per fer que serà gairebé impossible fer la cavalcada de Reis

La programació de Nadal també quedarà alterada, i tot i que s'intentarà mantenir les activitats adreçades als infants, l'Ajuntament creu que serà gairebé impossible poder fer una cavalcada. Això no impedirà que Ses Majestats arribin al poble i que tots els nens i nenes puguin lliurar-los la seva carta i veure'ls. A més, s'està preparant una programació d'activitats per a les famílies, que serà en un format diferent al de l'habitual parc de Nadal.

La festa de Cap d'Any queda suspesa, però també es treballa per organitzar alguna alternativa, sobretot pensant en el jovent. Pel que fa a la Festa Major d'Hivern, al gener, se celebrarà en espais controlats i segurs.

L'Ajuntament de Castellbisbal també ha pensat en el Carnestoltes, al febrer, que a més de tenir en compte l'evolució de la pandèmia i les recomanacions sanitàries en cada moment, coincidirà amb la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya, el 14 de febrer.