L'Ajuntament amplia l'horari del cementiri municipal amb motiu de Tots Sants

L'objectiu és afavorir una afluència de gent més escalonada

Es vol afavorir l'assistència esglaonada de persones a l'equipament
Es vol afavorir l'assistència esglaonada de persones a l'equipament | Localpres
Redacció
23 d'octubre del 2020
Des d'aquest dissabte i fins al diumenge, 1 de novembre, el cementiri municipal ampliarà el seu horari d'obertura, des de les 9 h fins a les 18 h de manera ininterrompuda, amb l'objectiu d'evitar que el dia de Tots Sants s'hi produeixin aglomeracions. 

En època de pandèmia, es recomana a la ciutadania que visiti el cementiri en els dies previs o posteriors al mateix dia de Tots Sants, i a l'equipament s'han adoptat tot un seguit de mesures per contenir els contagis de Covid-19: l'aforament serà limitat al 50%, tal com ha decretat la Generalitat; es controlarà l'accés de persones i s'habilitaran unes marques a terra per indicar els sentits de circulació per garantir que es manté la distància de seguretat interpersonal. 

A més, s'ha programat una desinfecció diària del terra, i els espais comuns com les baranes, passamans o altres eines mòbils s'aniran desinfectant durant tota la jornada. Les sepultures, com que no són elements comuns, les hauran de netejar les mateixes famílies.

Els banys estaran tancats però si alguna persona necessita fer-ne ús, podrà demanar la clau al personal del cementiri, i es desinfectaran després de cada ús. Per accedir a tot el recinte serà obligatori l'ús de mascareta i es col·locaran dispensadors de gel hidroalcohòlic a l'entrada i a diversos punts del cementiri. També estarà prohibit menjar i beure dins de la instal·lació.

L'Ajuntament de Rubí ha informat que enguany el bus urbà no ha programat cap reforç del servei amb motiu de Tots Sants. El mossèn de la parròquia de Sant Pere tampoc no oferirà la pregària pels difunts.