«L'elecció del nou gerent de PROURSA, una presa de pèl»

"Tot feia pensar que les bases havien estat redactades per formalitzar l’elecció d’un candidat escollit fins i tot abans de la seva redacció"

Marta Esparza / Joan Puntí / Laia Aliart
30 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:04h
La societat de Promocions Urbanes de Rubí es troba al carrer Prim
La societat de Promocions Urbanes de Rubí es troba al carrer Prim | Marta Casas
En Comú Podem ha assumit ja l’últim vici que li mancava assumir dels seus socis de govern: disfressar de concurs públic allò que és òbviament una designació a dit. I sembla que a Font del Ferro, l’altra empresa municipal de la ciutat que també ha d’escollir gerent, el Govern podria tenir decidit que ha de guanyar el concurs una antiga coneguda a la nostra ciutat. Tot amanit i servit a la safata de la nova política d’En Comú Podem. Trist. Molt trist.

El passat dia 23 d’octubre es va celebrar el Consell d’Administració de PROURSA, Promocions Urbanes de Rubí. PROURSA és una societat municipal que s’ocupa, bàsicament, de gestionar l’habitatge social a la nostra ciutat. El Consell d’Administració el formen les conselleres i consellers designats pels partits polítics en funció de la seva representativitat al Ple Municipal.

El punt principal de l’ordre del dia era aprovar la proposta d’elecció del candidat a gerent de la societat. Les bases preveien un seguit de requisits imprescindibles per presentar-se, com ara estar en possessió d’una determinada titulació acadèmica, acreditar coneixements de català, etc. Ja resultava sospitós, però, que les bases despatxessin l’apartat de mèrits amb un lacònic: “els aspirants podran aportar els mèrits que considerin convenients en relació amb les funcions de lloc de treball”, sense especificar cap manera objectiva de valorar-los.

Tot feia pensar que les bases havien estat redactades per formalitzar l’elecció d’un candidat escollit fins i tot abans de la seva redacció. Malauradament per a l’òrgan de selecció i per a la regidora de l’àrea -del mateix partit polític que el candidat escollit finalment-, es va presentar a la convocatòria entre d'altres una candidata amb un currículum extraordinari en l'àrea d'habitatge i gestió pública. Arribats al final del procés es produeix un empat entre els dos candidats. Atès que les bases, tal com hem dit, no preveuen una manera objectiva de desfer-lo (com hem vist, per ser gerent de PROURSA pot tenir el mateix valor un curs de cuina tailandesa que un màster en gestió pública) s’improvisen quatre criteris per desfer l’empat i el candidat d’En Comú Podem guanya finalment el concurs per 0,50 punts de diferència.

Tal com hem dit, malgrat l'aspecte aparentment respectuós amb els principis de publicitat, capacitat i mèrit, entenem que l'elecció del gerent de PROURSA és, senzillament, el nomenament a dit d'un càrrec de confiança. Lamentem, un cop més, la utilització partidista de les institucions públiques per part dels partits de govern a la ciutat.