Rubí, un dels municipis amb més empreses proveïdores afectades pel tancament de Nissan

En total, el tancament posa en risc prop de 3.000 llocs de treball empreses proveïdores a la província barcelonina

Planta de Nissan a la Zona Franca
Planta de Nissan a la Zona Franca | ACN
NacióDigital
09 de novembre del 2020
La Diputació de Barcelona va presentar divendres una diagnosi sobre l'impacte real del cessament de l'activitat de Nissan, i ha identificat 78 centres de treball de 69 empreses proveïdores que en resultaran afectades, repartides en 37 municipis, dels quals Barcelona i Rubí són els que en tenen més. Per comarques, el Barcelonès, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat.

En total, el tancament posa en risc prop de 3.000 llocs de treball empreses proveïdores a la província barcelonina. La Diputació destinarà 1,2 milions d'euros a pal·liar els efectes del tancament de Nissan, en col·laboració amb ajuntaments, empreses i el govern espanyol.
 
La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació, Eva Menor, ha alertat que el tancament tindrà "àmplies repercussions" en el teixit empresarial, en el mercat de treball i en el conjunt del sistema econòmic de la província de Barcelona, Catalunya i Espanya.

A més, Menor ha alertat de l'efecte "multiplicador negatiu molt intens" que pot tenir sobre aquest escenari la pandèmia del coronavirus. Per això ha assegurat que mantenir empreses i llocs de treball industrials és "prioritat, també, per a les entitats locals". De la seva banda, el secretari general d’Indústria i Pime del govern espanyol, Raúl Blanco, també present a la reunió, ha explicat que l'executiu liderat per Pedro Sánchez posa en marxa un pla tractor del sector de l'automoció dotat amb 1.200 milions d'euros.

El projecte que enceta ara la Diputació de Barcelona forma part del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social que l'ens provincial va posar en marxa al juny, i que està dotat amb 30 milions d’euros.