Veïns per Rubí reclama més ajuts per al teixit comercial

La formació d'independents proposa que l'Ajuntament creï una plataforma de venda en línia

La formació vol que es creï una plataforma de venda en línia
La formació vol que es creï una plataforma de venda en línia | Ajuntament de Rubí
Redacció
16 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:01h
Veïns per Rubí presentarà una moció al proper ple per reclamar nous ajuts municipals per al sector del comerç, la restauració i els serveis a la ciutat.

Segons expliquen, les conseqüències del decret d'estat d'alarma del passat 14 de març, que va implicar el tancament de l'activitat comercial no essencial, "han superat les pitjors expectatives", i els ajuts de les administracions han estat "insuficients".

A més, afirmen que els comerciants encara no han rebut els 400.000 euros de la línia d'ajuts de l'Ajuntament, que encara estan en tràmit, i les noves restriccions per la segona onada de la pandèmia fa que la situació sigui "insostenible" per a la major part dels negocis.

Veïns per Rubí reconeix que s'han fet algunes coses bé: proporcionar EPIs o suprimir les taxes del mercadal i d'ocupació de la via pública amb taules i cadires, a més de la formació per a crear plataformes de venda online, però alerta que hi ha propostes de foment del comerç que encara no s'han dut a terme, com per exemple la implementació de la zona taronja en substitució de la zona blava. Els independents també creuen que s'han d'ampliar aquestes zones de rotació.

La formació també reclama que es concreti més l'ampliació dels ajuts econòmics directes pels establiments afectats per fer front als pagaments més immediats, i que arribin de manera urgent, no com ara, ja que "d'això dependrà la supervivència de gran part del teixit comercial". Veïns per Rubí recorda que si desapareix gran part del teixit comercial, els ingressos de l'Ajuntament es reduiran, i Rubí es convertirà en una "ciutat dormitori sense serveis de proximitat".

Una plataforma comú de venda online per a tots els comerços

Entre els acords de la moció, Veïns per Rubí proposa que l'Ajuntament creï i impulsi una nova plataforma digital, en col·laboració amb els comerciants de la ciutat, per poder oferir un canal de venda online, així com un servei de lliurament a domicili comú a tot el teixit comercial que s'hi vulgui adherir.

A més, també demana que s'impulsin nous ajuts complementaris als que estan actualment en tràmit, perquè es puguin reduir les despeses en taxes i tributs que depenen de l'Ajuntament, com per exemple l'IBI, el lloguer, la quota de recollida de residus o l'impost sobre vehicles de tracció mecànica en els casos que l'activitat comercial requereixi l'ús d'un vehicle.