ERC demana uns «pressupostos expansius» per atendre les necessitats de tota la ciutadania

La formació insisteix en la creació d'una oficina per a la recerca de finançament europeu

Els regidors i regidores d'ERC de l'Ajuntament de Rubí
Els regidors i regidores d'ERC de l'Ajuntament de Rubí | ERC Rubí
Redacció
16 de novembre del 2020
El grup municipal d'ERC va presentar la setmana passada les seves propostes per als pressupostos de l'any 2021, que ja s'estan preparant per part del govern municipal, ja que consideren que són l'eina necessària per "transformar la ciutat", a més d'atendre les necessitats de la gent, garantint els serveis adequats per a tothom.

Els republicans han basat les seves propostes en tres eixos: uns pressupostos expansius, que es conegui l'esforç pressupostari en projectes estratègics per a la ciutat, i concretar partides per realitzar projectes que puguin rebre finançament europeu relacionat amb la Covid-19.

Pel que fa a la primera línia de propostes, ERC considera que el Pressupost de 2021 no pot presentar retallades, i que ha de destinar partides suficients a "donar resposta a la situació excepcional que vivim a causa de la Covid-19", i ajudar d'una manera àgil els treballadors, autònoms, PIMEs i grans empreses, ja que el 2022 hi tornarà a haver escenaris d'austeritat, i "tot el que no es faci ara, ja no es podrà fer".

Amb tot, la formació republicana demana "conèixer i prioritzar" les partides que es destinin al Pla educatiu d'entorn, que garanteixi que tots els alumnes de Rubí puguin fer activitats més enllà de la jornada escolar; polítiques d'habitatge, ajuts directes al comerç i mesures per incrementar la competitivitat comercial i empresarial.

En un segon eix, ERC creu que s'han de "posar les bases del que ha de ser la ciutat post-Covid-19", cosa que requerirà dotar de pressupost els "àmbits de transformació que necessita la ciutat i que ens farà més competitius", i posa sobre la taula grans línies d'actuació que puguin ser susceptibles de rebre finançament europeu, en els àmbits de la mobilitat, la sostenibilitat i la transformació digital.

Per exemple, la creació d'itineraris verds i saludables a la ciutat, que enllacin els equipaments i els barris de la ciutat, remodelar els parcs i jardins des de la perspectiva de la sostenibilitat, una aposta per l'smart city i fer un pla de mobilitat sota nous paràmetres.

I seguint amb els projectes de finançament europeu, ERC demana que es comenci a treballar "de manera immediata" en aquests, ja que "totes les informacions apunten que els projectes subvencionats tindran un termini curt de presentació", i per això volen saber en quins àmbits hi ha projectes previstos, a més dels recursos materials i humans que es destinaran a la seva redacció.

En aquest sentit, els republicans recorden que l'Ajuntament de Rubí "va deixar escapar l'oportunitat de disposar d'una subvenció de 300.000 euros" de la darrera convocatòria del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC), i insisteix en la necessitat de crear una oficina que es dediqui a la recerca de finançament supramunicipal.