En marxa el procés d'elaboració d'un Pla local d'inclusió social

"L'entenem com una oportunitat de transformació de la ciutat perquè sigui més acollidora i inclusiva", diu Yolanda Ferrer, regidora d'Igualtat i Drets Socials

Rubí vol dotar-se d'un pla per fer una ciutat més acollidora i inclusiva
Rubí vol dotar-se d'un pla per fer una ciutat més acollidora i inclusiva | Marc Grifo - Ajuntament de Rubí
Redacció
17 de novembre del 2020
L'Ajuntament de Rubí ha iniciat el procés d'elaboració d'un Pla local per a la inclusió social, amb l'objectiu de donar resposta efectiva a les situacions de vulnerabilitat, risc d'exclusió o exclusió social que es puguin produir al municipi, un pla que "volem que sigui transformador", ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez.

Aquest document estratègic comptarà amb la participació d'agents i actors implicats en tots els àmbits relacionats amb l'atenció a les persones, i que ja estan fent feina; amb el pla local, es pretén que tots aquests treballs es posin "en diàleg". "Busquem revertir aquests processos, que són multifactorials i molt complexos, i establir un marc integral basat en un model de ciutat inclusiva", ha ressaltat l'alcaldessa.

El procés d'elaboració del pla ja s'ha iniciat, amb una primera fase de diagnosi que permeti configurar un mapa de la vulnerabilitat a Rubí. Després, el pla contempla un procés participatiu que es vertebrarà a partir de trobades de la Taula d'Inclusió Social, la creació de grups de discussió que aprofundeixin en les temàtiques que es recullin a la diagnosi i també a través d'entrevistes en profunditat a una selecció d'agents clau. 

La definició de la proposta marc del pla es farà després d'aquesta fase, i amb el retorn dels grups de discussió i els agents clau, es redactarà el document final, que haurà de ser aprovat al ple municipal.

“Aquest document esdevindrà un instrument valuós per orientar les polítiques socials en els propers anys", ha remarcat la regidora d'Igualtat i Drets Socials, Yolanda Ferrer, i ho farà en dues vessants: en el de la lluita contra la pobresa i la del debilitament dels factors que generen l'exclusió social. "L'entenem com una oportunitat de transformació de la ciutat perquè sigui més acollidora i inclusiva", ha conclòs.