Les farmàcies de Rubí esdevenen punts de derivació i conscienciació sobre la Covid-19

Es tracta d'un projecte impulsat pel Servei Català de la Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament

Una farmàcia de Rubí
Una farmàcia de Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
19 de novembre del 2020
Des d'aquesta setmana, 19 farmàcies de la ciutat actuen com a punts de derivació, informació i conscienciació sobre la Covid-19 en el marc d'un projecte impulsat pel Servei Català de la Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament de Rubí. La iniciativa té com a lema A Rubí, aturem junts la cadena de transmissió de la Covid-19.

Els farmacèutics s'afegeixen, així, a la resta de professionals sanitaris per treballar de manera coordinada i conjunta en la lluita contra la pandèmia, i és que l'objectiu del projecte és que les farmàcies esdevinguin punts de derivació de la ciutadania als centres d'atenció primària, i també facin tasques d'informació i conscienciació, donant resposta a les preguntes més freqüents de la ciutadania.

El projecte es va posar en marxa de manera pilot a Terrassa el passat mes de setembre, amb la participació de més d'un centenar de farmacèutics, i també compta amb la implicació majoritària del sector a Rubí. Els clients de les farmàcies adherides a la campanya hi trobaran material divulgatiu sobre la Covid-19, i els professionals disposen de fulls de derivació per als casos que sospitin que les persones ateses poden ser positives o haver estat en contacte amb un positiu.

A causa de la crisi sanitària de la Covid-19, els i les professionals de la sanitat han hagut de replantejar i adaptar els seus fluxos de treball i aplicar protocols nous per donar assistència a les necessitats de la ciutadania de manera segura. El personal farmacèutic, per la seva proximitat a la població, també s'ha vist immers en aquests canvis, amb l'objectiu de garantir l'assistència a la ciutadania.