Salut impulsa un cribratge intensiu contra la Covid-19 a Rubí

Les proves estan dirigides a la població asimptomàtica de més de 16 anys de la zona que correspon al CAP Anton de Borja

Primer dia de cribratge intensiu contra la Covid-19 a Rubí
Primer dia de cribratge intensiu contra la Covid-19 a Rubí | Marta Casas
Redacció
20 de novembre del 2020
Actualitzat el 24 de novembre a les 12:39h
El Departament de Salut farà un cribratge massiu a Rubí entre els 24 i el 27 de novembre, en el marc d'una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19, i que es durà a terme amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental, el Consorci Sanitari de Terrassa i el Banc de Sang i de Teixits. 

Les proves estan dirigides a la població asimptomàtica de més de 16 anys de la zona que correspon al CAP Anton de Borja, i es faran a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler de dimarts a divendres, de 9.30h a 14h i de 15.30h a 21h. Professionals del Banc de Sang i de Teixits seran els encarregats de fer els tests PCR.

Des del CAP Anton Borja s'enviarà un SMS a les persones candidates a fer-se la prova, amb una proposta de data concreta, per tal d'intentar agilitzar el procés i evitar al màxim les cues. Igualment, els usuaris d'aquest CAP que no rebin aquest missatge es podran acostar a la Biblioteca a fer-se la prova. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit.
 
Els resultats de la PCR s'enviaran per SMS i es podran consultar a La Meva Salut, però els casos positius seran contactats directament per l'equip d'Atenció Primària, que en farà el seguiment oportú.

L'Ajuntament de Rubí, per la seva banda, col·laborarà en la difusió de les proves a través de cartelleria, mitjans corporatius i xarxes socials, per tal d'aconseguir la màxima participació possible. El departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l'extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones.

L'objectiu, doncs, és detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes, però el poden transmetre igualment a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.