En marxa la 8a edició del «Piula», el concurs d'expressions contra la violència masclista del Vallès Occidental

Com a novetat, s'hi podrà participar a través d'entitats i de centres educatius de la comarca

Vídeo promocional del concurs Piula contra la violència masclista del Vallès Occidental
Vídeo promocional del concurs Piula contra la violència masclista del Vallès Occidental | CCVOCC
Redacció
25 de novembre del 2020

Amb motiu de la commemoració del 25-N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, el Consell Comarcal ha engegat la 8a edició del concurs de piulades Piula per unes relacions igualitàries i lliures de violències masclistes, adreçades a tots els joves entre 12 i 29 anys del Vallès Occidental. 

L'objectiu del concurs és contribuir a la sensibilització contra les violències masclistes, i proposa la creació d'obres artístiques per a la seva divulgació a les xarxes socials. En paral·lel, també es fan activitats als centres educatius de la comarca.

El Piula va néixer com un concurs de piulades, però s'ha anat transformant en un concurs "visual, que permet acollir diferents disciplines artístiques per donar veu a la lluita contra la violència masclista", explica la consellera d'Acció Social, Miriam Casaramona.
 
Es convoca a la tardor, coincidint amb la commemoració del 25 de novembre com a Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les dones i nenes i enguany es podrà concursar fins el 25 de febrer. Les obres guanyadores es donaran a conèixer al voltant del 8 de març, el Dia de les Dones.

Un concurs renovat

Aquesta vuitena edició, el concurs fa un salt i es renova: es podrà participar a través d'entitats juvenils o de caràcter social o feminista del Vallès Occidental, o bé de centres educatius de la comarca.

Els treballs han d'estar realitzats per 3 joves, almenys, amb edats compreses entre els 12 i els 29 anys. Els equips de treball poden ser intergeneracionals, és a dir comptar amb altres membres fora d’aquesta franja d’edat.

S'han establert 3 modalitats de participació: vídeo i arts escèniques (espectacles de composició pròpia d'1 minut de durada), música (qualsevol estil o forma d'expressió musical) i arts visuals i plàstiques (fotos, còmics, grafits o cartells). Per participar-hi, és necessari inscriure's a través d'aquest formulari i lliurar-lo a algun dels registres d'entrada del Consell Comarcal, i enviar una còpia de la sol·licitud presentada per registre, juntament amb l'obra presentada al concurs, al correu ccvoc.piula@ccvoc.cat.

A través del compte d’Instagram @xarxajovevalles es difondran les obres  presentades, es realitzarà el vot popular i es podrà seguir tota la informació de la campanya de sensibilització. Es concediran 2 premis de 500 euros per a cadascuna de les modalitats establertes, i una menció específica a l'obra més votada pel públic.

Consulta les bases del concurs