Rubí amplia la flota de vehicles de neteja

Aquesta renovació permetrà realitzar una neteja més acurada dels carrers i places de la ciutat

L’alcaldessa i els regidors de Medi Ambient i Manteniment Urbà, Medrano i López, amb la nova maquinària
L’alcaldessa i els regidors de Medi Ambient i Manteniment Urbà, Medrano i López, amb la nova maquinària | Aj. de Rubí / Lali Puig
Rubitv.cat
02 de desembre del 2020
L'Ajuntament de Rubí amplia la flota municipal de vehicles per executar tasques de neteja viària a la ciutat. Les noves unitats, que substitueixen models antics, són tres escombradores duals i sis furgonetes de caixa oberta. Una renovació que permetrà realitzar una neteja més acurada de carrers i places.

Les escombradores duals treballen amb combinació de propulsió d’aigua a pressió i una màquina d’escombrada mecànica. També disposen de raspalls davanters i boca d’aspiració i tenen unes mànegues que projecten aigua amb un broquet de cabal regulable.

El seu objectiu és arrossegar i acumular els residus fins a l’àrea d’abast de l’escombradora, on són recollits pels raspalls circulars de la màquina i posteriorment aspirats. Uns vehicles que estan previstos que els controlin un o dos peons que treballen en col·laboració amb els conductors.

A més a més, aquesta maquinària filtra les partícules PM10. Així doncs, les partícules de fum que emeten els cotxes i que queden a terra són aspirades per l’escombradora, que les emmagatzema dins del dipòsit en comptes d’expulsar-les a l’exterior mitjançant el cabal d’aire, com passava fins ara.

Per altra banda, pel que fa a les furgonetes de caixa oberta, s’utilitzaran en la neteja de places, solars i en treballs de repàs, aquests últims en horari de tarda.

Aquests vehicles se sumen a la baldejadora, les quatre escombradores i els 25 carros de neteja que es van incorporar al servei al setembre i que també substitueixen màquines que havien quedat obsoletes. Totes porten retolat el lema "Amb tu cuidem el medi ambient", amb l’objectiu de buscar la complicitat dels rubinencs a l’hora d’avançar cap a la transició ecològica.