Rubí demanarà crear una comissió de seguiment de la realitat assistencial a la ciutat

Membres del Consistori i de la plataforma Rubí Sanitat tenen prevista una reunió amb representants de Salut en els pròxims dies

Concentració per demanar millores en l'atenció sanitària de Rubí
Concentració per demanar millores en l'atenció sanitària de Rubí | Marta Casas
Redacció
04 de desembre del 2020
La plataforma Rubí Sanitat es va reunir la setmana passada amb representants de l'Ajuntament de Rubí, en concret la regidora de Salut Pública, Marta Oliva, i el cap d'Àrea, Andrés Cano, per tal d'abordar la situació de l'atenció primària a la nostra ciutat. 

En aquesta reunió, es va comunicar que "després de diversos intents" de concertar una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés, l'Ajuntament havia aconseguit una "prereserva" per reunir-se amb Anna Aran, gerent de la regió sanitària metropolitana nord, aquest divendres, 4 de desembre. Finalment, però, la reunió ha estat anul·lada i es convocarà en els pròxims dies, probablement abans del 15 de desembre.

A la reunió hi podran assistir membres de la plataforma, a més de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i els responsables polític i tècnic de Salut Pública de l'Ajuntament de Rubí, i servirà per fer lliurament de les 4.206 signatures recollides per la plataforma Rubí Sanitat, tal com van demanar a l'alcaldessa en la concentració convocada el passat 17 d'octubre.

A més, Rubí formalitzarà la petició de formar, en el marc del Consell de Salut, una comissió de seguiment de la realitat assistencial de la ciutat, integrada per l'Ajuntament de Rubí, el CatSalut, els CAP de Rubí i una representació de la ciutadania. La intenció és iniciar els treballs d'aquesta comissió després de la primera quinzena de gener.

Finalment, es demanarà conèixer el projecte del futur CUAP de Rubí, que es preveu que entri en funcionament durant el primer semestre de 2021 però que, segons les darreres informacions, encara està definint la seva cartera de serveis

Rubí Sanitat va ser molt crític amb la indefinició al voltant d'aquest anunci, que es va fer en el marc d'una reunió del Consell d'Alcaldies amb membres del departament de Salut, titllant-lo de "presa de pèl".