ple municipal desembre 2018

Totes les qüestions que es debatran al ple de desembre

El punt més destacat serà el del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

per RubiTV.cat , 20 de desembre de 2018 a les 08:00 |
Ple municipal de Rubí | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple municipal del mes de desembre, el darrer ple ordinari de l'any 2018, tindrà un punt d'alta rellevància per la ciutat: l'aprovació del Text Refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal.

També se sotmetran a votació els dictamens de la Comissió Especial de Comptes sobre les esmenes realitzades per diversos grups municipals a l'aprovació dels comptes justificatius de les aportacions rebudes durant els exercicis 2015, 2016 i 2017. En concret, són cinc els grups municipals que havien d'acabar de justificar aquestes aportacions: CDC, Ciutadans, ERC, PP i PSC.


El darrer punt de la part resolutiva del ple serà la proposta de revisió de preus de l'Escola Municipal de Música que presentarà el Govern.

Pel que fa a la part de control, el grup municipal d'Alternativa d'Unitat Popular presentarà dues mocions al ple: en una, demana un pla de restauració del conjunt de les Torres Massana, que com ja va denunciar fa unes setmanes, es troba en un estat de deixadesa molt preocupant.


Per altra banda, i seguint en la línia d'altres mocions presentades al llarg d'aquest mandat, l'AUP demanarà un increment dels serveis que s'encarreguen a la Font del Ferro per tal que en un horitzó de 10 anys pugui encarregar-se, per complet, del manteniment de zones verdes de la ciutat de Rubí.

Esquerra Republicana presentarà una bateria de propostes per tal de fomentar el comerç local, ja que el considera un element clau per a la dinamització econòmica de la ciutat.

Per la seva banda, el PSC presentarà una moció per tornar a reclamar a la Generalitat que revisi el Decret sobre el servei de transport escolar obligatori, i poder garantir l'accés a aquest servei a centres que es troben allunyats del nucli de població, com el Joan Maragall o el J.V. Foix.

Junts per Catalunya Rubí demanarà al plenari el suport als presos polítics en vaga de fam. Es tracta dels exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn i l'expresident de l'ANC i diputat de Junts per Catalunya Jordi Sànchez.

Finalment, ERC, l'AUP i ICV sumaran esforços per tal de presentar una moció de suport als llogaters afectats per les pujades de preu abusives que intenta imposar el fons voltor Mediasil a tres blocs de pisos del barri de Sant Jordi Park.

 

Participació