El PSC denuncia que només el 5% dels alumnes de Rubí han rebut els equips digitals per fer classes virtuals

El regidor d'Educació, Víctor Garcés, també explica que cap centre escolar ha rebut les automostres per fer PCR als professors

Víctor García (PSC), regidor d'Educació de Rubí i exdirector de l'institut L'Estatut
Víctor García (PSC), regidor d'Educació de Rubí i exdirector de l'institut L'Estatut | Marta Casas
22 de gener del 2021
El PSC de Rubí, partit majoritari de l'equip de govern municipal, presentarà aquest dijous al ple una moció per reclamar a la Generalitat que garanteixi la connectivitat digital dels estudiants de la ciutat, tal com es va comprometre a fer durant la primera onada de la pandèmia. El regidor d'Educació i exdirector de l'institut L'Estatut, Víctor García, ha explicat que, de tot el material que havia d'arribar als alumnes, només n'ha arribat un 5%; un 45% en el cas dels professors.

García explica que el Departament d'Educació al·lega problemes d'abastament o fabricació, però considera que "des del mes de març, es podria haver gestionat molt millor", i més tenint en compte l'increment de l'absentisme escolar d'aquest curs, marcat pel context de pandèmia. 

Així, el text que es debatrà al ple inclou diverses demandes: la primera, que es garanteixi l'arribada dels equips digitals a tots els cicles educatius, ja que el repartiment que s'ha produït fins ara és molt "desigual". El segon punt demana que, a més de garantir que arribi el material, es prioritzin les famílies vulnerables amb un sistema "àgil i ràpid", que es podria aconseguir fent una consulta a les direccions de les escoles i instituts. En aquesta línia, la moció insta a adequar la connectivitat de tots els centres.

Per altra banda, el regidor d'Educació ha explicat que han inclòs la demanda d'ampliar la formació permanent per la capacitació digital del professorat, ja que el col·lectiu ha detectat dificultats a l'hora de traslladar el contingut que abans feien presencialment a l'àmbit telemàtic. 

Totes aquestes mesures servirien per garantir "l'equitat educativa", ja que la desigualtat era una circumstància existent abans del coronavirus, però la pandèmia l'ha accentuat, ha dit Víctor García, que no ha volgut deixar d'agrair els esforços educatius de tot el professorat des de fa gairebé un any. "Esperem que el Departament hi posi la mateixa eficàcia i obstinació", ha afegit. 

Les automostres per fer PCR al professorat no han arribat a Rubí

A banda de la manca d'equips digitals, el regidor d'Educació també ha lamentat que Rubí no hagi rebut encara cap de les automostres que havia de fer arribar Salut i Educació per fer cribratges entre els professors dels centres educatius al llarg del mes de gener.

"No creiem que sigui una qüestió de desídia, sinó de mala gestió global", diu el regidor, que assegura que alguns professors s'han fet la prova PCR pagant-s'ho de la seva butxaca.