Ciutadans diu que prioritzarà les polítiques socials davant del «malbaratament separatista» si governa a Catalunya

Sònia Sierra i Anna Grau, números 8 i 2 de la formació, visiten les instal·lacions del CEF Can Mir a Rubí

Sònia Sierra, amb Anna Grau i Roberto Martín, davant del CEF Can Mir
Sònia Sierra, amb Anna Grau i Roberto Martín, davant del CEF Can Mir | Marta Casas
29 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:27h
La número 2 de Ciutadans, Anna Grau; i la número 8, la rubinenca Sònia Sierra, han visitat aquest dijous al matí les instal·lacions del Club Escola de Futbol Can Mir, acompanyades del portaveu de la formació taronja a Rubí, Roberto Martín, per tal de presentar algunes de les seves propostes per les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer al Parlament.

Sònia Sierra va lloar el projecte inclusiu de l'Escola de Futbol Can Mir, "un exemple per a tots els que creiem en una ciutat inclusiva i d'igualtat d'oportunitats", i va explicar que, si el seu partit governa, "prioritzaran les polítiques socials en front al malbaratament independentista", impulsant una Llei dels drets de les persones amb Discapacitat i també una Llei de l'esport i l'activitat física que prioritzi l'esport femení i l'inclusiu.

L'actual diputada de Cs ha recordat que la seva formació va guanyar les eleccions al Parlament a Rubí amb un 34% dels vots, i espera aconseguir els mateixos bons resultats.

Anna Grau, per la seva banda, ha destacat que "Ciutadans és el partit que ha presentat més iniciatives socials al Parlament" i ha assegurat que el portaveu de la formació a Rubí fa una tasca "heroica" a la ciutat.
 

Sònia Sierra i Ana Grau, a Rubí Foto: Marta Casas


Pel que fa a la tasca del CEF Can Mir, i amb el llibre de l'entrenador de l'equip de joves acollits, Xavi Mas, ha defensat el projecte com "un lloc on els nois juguen, socialitzen i surten dels seus nínxols de discriminació", en contraposició al que fa la Generalitat, "amagant-los en cases d'acollida gairebé clandestines"; i tot plegat, "gràcies a la iniciativa privada".

En aquest sentit, i preguntada pels mitjans, ha criticat l'actitud de l'alcaldessa de Rubí en el moment de la polèmica per la instal·lació del centre de menors estrangers no acompanyats, titllant-la de "vergonyosa", perquè "partits que diuen tenir sensibilitat social es dediquin a fer demagògia i esperonar la por", i ha afegit que els menors estrangers són persones "a les quals una societat civilitzada ha de tenir capacitat de donar acollida".

Amb relació a la data de les eleccions - Ciutadans era partidària d'ajornar-les -, Grau ha recalcat que la seva formació és "una de les poques que sempre respecta les decisions judicials" i que "no fa trampes", en referència a "animar la gent a trencar els confinaments perimetrals" perquè volen "garantir el dret a la salut i també el dret al vot".

Grau també ha considerat que "aquest ball de bastons i deliberada ambigüetat" és una estratègia dels partits independentistes "per deslegitimar el resultat de les eleccions", ja que "veuen a venir que els seran més hostils del que es creien".